23.11.2020
Autor
Premsa TMB

Afectacions en el servei d'autobús de TMB a l'avinguda Diagonal per obres d'un col·lector

Subtítol

A partir d’aquesta tarda i aproximadament durant 14 mesos, els treballs obliguen a anul·lar sis parades de bus de la Diagonal i el passeig de Sant Joan

Les obres d’ampliació del col·lector de la Diagonal entre el passeig de Sant Joan i el carrer Girona, que promou l’Ajuntament de Barcelona i que comencen avui dilluns, 23 de novembre, a la tarda, afectaran el servei d’autobús de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Concretament, els treballs comporten anul·lar sis parades de bus de la Diagonal i el passeig de Sant Joan, per on passen sis línies de TMB que hauran de modificar el recorregut. Són les següents: D50, V19, 6, 19, 33 i 34. Per mantenir el servei es crearan tres parades noves i s’utilitzaran parades ja existents. La informació específica de cada línia, les afectacions i els itineraris alternatius estaran degudament senyalitzats a les diferents parades.

Les obres, que es faran en diferents fases, comportaran importants afectacions a la mobilitat durant aproximadament 14 mesos. A partir d’avui dilluns 23, a les 19 hores, a conseqüència dels treballs, la calçada central de la Diagonal quedarà tallada al trànsit, des de Roger de Llúria fins a Aragó, i els vehicles s’hauran de desviar per Aragó o Mallorca, en sentit Llobregat, i per Rosselló o València en sentit Besòs. La previsió és que les obres del col·lector finalitzin el gener del 2022, encara que algunes de les afectacions començaran a normalitzar-se a partir del juliol del 2021, quan s’aixequi l’ocupació viària més important.

Afectacions en el recorregut de sis línies d’autobús de TMB

La línia 6 (Pg. Manuel Girona - Poblenou) en sentit Besòs deixarà el tronc central de la Diagonal a Bruc per agafar el lateral del cantó mar, on hi haurà una nova parada, connectar amb Bailèn i València, on queda ubicada una altra parada provisional, i girar per tornar al recorregut habitual de baixada pel passeig de Sant Joan. En sentit Llobregat, es desviarà per València i Roger de Flor, on farà una parada, per després agafar Mallorca, i des d’aquí pujarà pel carrer Roger de Llúria per recuperar el trajecte habitual per la Diagonal.

La línia D50 (Paral·lel - Ciutat Meridiana) i la línia 19 (Pl. Catalunya - Sant Genís), en sentit mar, no giraran per la plaça Jacint Verdaguer i es desviaran pels carrers Mallorca, Bailèn i València, on queda ubicada una nova parada per tornar al seu recorregut habitual de baixada pel passeig de Sant Joan.

La línia V19 (Barceloneta - Pl. Alfonso Comín) evitarà creuar la plaça Jacint Verdaguer en tots dos sentits. De pujada es desviarà per València, Roger de Flor i Mallorca, i farà dues parades, i de baixada farà la volta per Mallorca, Bailèn i València, on també tindrà dues parades. Aquestes parades facilitaran l’intercanvi amb la resta de línies de l’entorn.

La línia 33 (Zona Universitària - Verneda) i la línia 34 (Pg. Manuel Girona - Pl. Virrei Amat), en sentit Besòs, passaran del tronc central de la Diagonal al lateral mar a Bruc, on hi haurà una nova parada, per connectar amb Bailèn i València, on faran una nova parada just abans del carrer Roger de Flor i seguiran amb el seu trajecte habitual. En sentit Llobregat, continuaran recte pel carrer Mallorca i seguidament pujaran per Roger de Llúria, des d’on s’incorporaran al tronc central de la Diagonal.

 

Darrera modificació
07.04.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/afectacions-servei-dautobus-de-tmb-lavinguda-diagonal-obres-dun-collector