Autor
Redacció

Saldoni, director de Transports: "Tots els estudis diuen que el transport públic és segur"

David Saldoni, que ocupa la direcció general de Transports i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha estat entrevistat aquesta setmana pel diari Regio 7. Com és lògic, bona part de les preguntes i respostes giren al voltant del paper del transport públic en la crisi sanitària.

Sortint al pas de les comparacions poc documentades entre el transport públic i els espais de lleure, Saldoni es mostra rotund: "El transport públic, segons el que ens diuen tots els estudis que tenim sobre la taula, és un espai segur. Molt majoritàriament, els usuaris segueixen totes les indicacions i recomanacions, sobretot l'ús de la mascareta, i aquestes les hem anat augmentant, com per exemple la de no parlar en el trajecte. Si no parles és molt més segur. S'ha prohibit menjar-hi perquè la gent no es tregui la mascareta. Hem reforçat fins a l'extrem tot allò en el que podíem incidir: la neteja dels combois, les renovacions d'aire... Se segueixen uns protocols d'un rigor molt alt."

Respecte dels escassos moments en què no es poden mantenir les distàncies, el director de Transports i Mobilitat advoca per escalar els desplaçaments per atenuar la punta matinal: "Ara mateix no hi ha més trens, ni metros, ni busos per posar en hora punta. No hi ha més vehicles," assegura.

Darrera modificació
diumenge, novembre 22, 2020 - 11:35
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/saldoni-director-de-transports-tots-estudis-diuen-que-transport-public-es-segur