Autor
Carme Becerra

TMB participa en un projecte pilot per gestionar la demanda en temps de pandèmia

Els usuaris que es descarreguin l'aplicació Co-Aps podran facilitar dades durant els seus viatges i optar a aconseguir premis.

Les restriccions a la mobilitat decretades per les autoritats arran de la pandèmia de la Covid-19 han suposat una important disminució dels usuaris del transport públic. Malgrat les nombroses mesures de prevenció posades en marxa a les xarxes que opera TMB, una part dels ciutadans no ha recuperat encara la confiança en el transport públic. L'aplicació Co-Aps, que ha iniciat un període de prova en quatre ciutats europees, entre les quals Barcelona, vol ser una de les eines per incrementar aquesta confiança.

Tecnologia mòbil per prevenir les aglomeracions

Co-Aps és una aplicació mòbil que ja es pot descarregar a les botigues Google Play i App Store. La plataforma recopila dades de diverses fonts: d'usuaris, dades obertes i dades de serveis de tercers. A partir d'aquest recull, proporciona als operadors i a les administracions municipals informació útil sobre la densitat d'ocupació dels vehicles i les instal·lacions. Co-Aps esdevé així una eina més per prevenir l'extensió de la pandèmia.

Gamificació i recompenses per als participants

Col·laborar de forma activa a incrementar la seguretat als transports públics a partir de l'experiència de viatge és senzill i pot tenir premi. Els usuaris habituals dels transports de TMB podran descarregar l'aplicació i participar en els reptes que TMB anirà proposant. Poden ser preguntes sobre l'ocupació dels vagons o les estacions, l'ús de la mascareta, etc.

Participar en els reptes permet acumular punts. Els 30 usuaris més actius en l'ús de Co-Aps rebran un regal exclusiu de marxandatge de TMB.

Un projecte europeu

La prova pilot de Co-Aps es desenvoluparà simultàniament a Barcelona, Istanbul (Turquia), Sofia (Bulgària) i Karditsa (Grècia). El projecte el coordina la Universitat Politècnica de Catalunya i és un dels 11 escollits per l'EIT Urban Mobility per fer front a la Covid-19.

EIT Urban Mobility destinarà 5 milions d'euros per finançar aquestes 11 iniciatives innovadores, seleccionades entre un centenar de propostes procedents de 317 organitzacions de 30 països diferents.

La comunitat d'innovació EIT Urban Mobility és una iniciativa de l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT) per garantir un sistema de mobilitat urbana més ecològic, inclusiu, segur i intel·ligent.

Trobareu més informació i els enllaços per descarregar l'aplicació en aquesta pàgina.

Darrera modificació
divendres, novembre 27, 2020 - 14:52
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/tmb-participa-projecte-pilot-gestionar-demanda-temps-de-pandemia