Autor
Redacció

“Nosaltres i tu, fem un viatge segur”, la nova campanya del transport públic de Barcelona

Els operadors i l'ATM s'uneixen per posar en valor tant les mesures preses com el comportament responsable de les persones usuàries, que fan que  el risc de contagi es minimitzi.

“Al transport públic, nosaltres prenem les mesures de prevenció necessàries. Tu actues amb corresponsabilitat”. Aquest és el punt de partida de la nova campanya que l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i els operadors inicien aquest dimecres sobre la seguretat a tota la xarxa de transport públic.

La campanya vol remarcar les mesures que des de fa mesos estan prenent tots els operadors de l'àrea de Barcelona, com ara la desinfecció sistemàtica de vehicles i estacions, alhora que recorda i agraeix l'esforç dels usuaris. A més, tots els operadors ja han estat certificats —o estan en procés de ser-ho— com a espais segurs per empreses certificadores, que garanteixen que el protocol de desinfecció que se segueix és adequat. Amb la corresponsabilitat entre empreses i usuaris, s'aconsegueix que el risc de contagi al transport públic sigui mínim.

“Renovem constantment l’aire que respires, tu mires de no parlar”

Una altra de les claus per a la seguretat al transport públic, especialment al ferroviari, és la qualitat i salubritat de l'aire que s'hi respira, que està garantida. En aquest sentit, les empreses operadores han reforçat els últims mesos els sistemes de ventilació i renovació de l'aire, i actualment, un vehicle renova totalment l'aire molt sovint: entre cada 2,5 minuts i 7 minuts, depenent del transport.

Paral·lelament, l'ATM i els operadors recorden que, quan evitem parlar, deixem de llançar gotícules i aerosols a l'ambient. La campanya, doncs, recomana també viatjar en silenci a tota la xarxa de transport públic: metro, tren, tramvia i autobusos urbans i interurbans.

Altres missatges de la campanya es refereixen a:

  • l'ús correcte de la mascareta i conseqüentment la prohibició de menjar i beure
  • evitar aglomeracions i quan sigui possible les hores punta (entre les 6 i les 9 del matí)
  • rentar-se les mans abans i després d'accedir al transport públic
  • no viatjar en cas de ser potencial element de contagi

Més informació a la nota de premsa de l'ATM.

Darrera modificació
dimecres, novembre 11, 2020 - 13:53
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/nosaltres-tu-fem-viatge-segur-nova-campanya-transport-public-de-barcelona