Autor
Redacció

L’última versió de l’autobús elèctric de bateries BYD, en proves a Barcelona

Des de la setmana passada, TMB està fent recorreguts en buit amb un K9UB estàndard 100% elèctric i de zero emissions cedit per la divisió espanyola de la firma xinesa BYD.

L'última versió de l'autobús K9UB de BYD està fent aquests dies a Barcelona diversos recorreguts sense passatge i amb càrrega simulada a l'entorn de la cotxera del Triangle, on té la base de recàrrega de les bateries a les nits. El departament d'Enginyeria l'està sotmetent a diferents proves per valorar-ne els consums, les prestacions i l'autonomia.

Aquest model està propulsat per dos motors elèctrics de 150 kW alimentats per dos conjunts de bateries que segons el fabricant li proporcionen una autonomia de 300 quilòmetres. La versió en proves és la de carrosseria de tres portes dobles.

La cessió en proves d'aquest vehicle 100% elèctric i de 12 metres de longitud forma part de la col·laboració que TMB manté amb els fabricants de vehicles de transport públic, en la línia de promoure les tecnologies més netes aplicables. Actualment la flota de TMB compta amb set autobusos elèctrics purs articulats de càrrega per pantògraf i dos de bateries de mida estàndard, i espera rebre'n 23 més del model de pantògraf i 8 de pila d'hidrogen.

Darrera modificació
dimarts, novembre 10, 2020 - 08:03
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/lultima-versio-de-lautobus-electric-de-bateries-byd-proves-barcelona