Autor
Redacció

Comencen les obres per eixamplar els carrils bus del tram central de la Diagonal

Els autobusos disposaran a partir del desembre de vials de 3,1 metres d'amplada per circular sense ser obstaculitzats per la congestió del trànsit.

L'Ajuntament de Barcelona comença avui les obres al carril reservat de l'avinguda Diagonal, entre Francesc Macià i Roger de Llúria, amb l'objectiu d'afavorir el pas de l'autobús per la ciutat i com a part de l'aposta per potenciar aquest mode de transport col·lectiu. L'actuació forma part del conjunt de mesures anunciades a l'estiu per millorar l'espai públic i potenciar la mobilitat sostenible.

En l'actualitat el tronc central de l’avinguda consta d'un carril bus-taxi i dos carrils de circulació en cada sentit. L'amplada del tronc central oscil·la entre els 15,5 i els 16 metres, en els quals s'engloben els sis carrils de circulació. Aquesta distribució fa que el carril reservat al transport públic sigui massa estret per al pas fluid dels autobusos, de 2,55 metres d'amplada, especialment en moments de trànsit intens.

Canvi de secció

Per augmentar l'amplada útil d'aquests carrils reservats es farà un canvi en la secció del tronc central de l'avinguda Diagonal, que comportarà passar de sis a cinc carrils de circulació, que quedaran repartits de la següent manera: en sentit Llobregat un carril bus de 3,1 metres i dos carrils de circulació de 2,8 metres cadascun; en sentit Besòs, un carril bus de 3,1 metres i un carril de circulació de 2,85 metres.

Els treballs s'inicien avui i està previst que finalitzin el 8 de desembre. Es faran en horari diürn, principalment en caps de setmana i festius, per minimitzar l'afectació al trànsit, a excepció d'alguns treballs puntuals que tindran lloc entre setmana (del 9 al 13 de novembre i els dies 5 i 7 de desembre). Les parades d'autobús que estiguin dins del tram on s'intervé s'anul·laran temporalment.

Més informació a la nota de premsa de l'Ajuntament de Barcelona.

Darrera modificació
dilluns, novembre 9, 2020 - 08:01
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/comencen-obres-eixamplar-carrils-bus-tram-central-de-diagonal