Autor
Redacció

TMB completa la instal·lació de dispensadors de gel a les cinc línies de metro més utilitzades

Han començat a difondre’s missatges de recomanació de no parlar durant el viatge per potenciar la seguretat en el transport públic.

TMB ha completat aquesta setmana la instal·lació de dispensadors de gel hidroalcohòlic en totes les estacions de les línies convencionals (L1 a L5) de la xarxa de metro, que concentren el 90% del passatge. Amb els 184 aparells col·locats en vestíbuls i enllaços es facilita la higiene de mans durant els desplaçaments. Continuaran instal·lant-se’n en les línies automàtiques i als intercanviadors per augmentar la disponibilitat.

Al mateix temps, a les xarxes de metro i autobusos de TMB i als canals digitals de comunicació han començat a donar-se missatges de recomanació de no parlar durant el viatge com a part dels hàbits que poden ajudar potenciar la seguretat sanitària en el transport públic. Es vol reforçar així les altres mesures adoptades, entre les quals destaca l’obligació de portar ben posada la mascareta i no treure-se-la per cap motiu, per tant no menjar ni beure en els trajectes.

Viatjar en silenci evita l’emissió de partícules a l’aire, en les quals podria barrejar-se el coronavirus en cas d’un usuari contagiat i no diagnosticat, segons han indicat experts en aerosols. Es complementa així l’efecte de la ventilació, que s’ha maximitzat en les estacions i trens de metro i als autobusos per afavorir la renovació total de l’ambient cada pocs minuts.

Reducció de la mobilitat durant el confinament municipal

Des d’avui divendres a les 6 h fins dilluns a les 6 h, la mobilitat entre municipis està novament restringida a les excepcions permeses. El cap de setmana passat, aquest confinament municipal va suposar una significativa caiguda de la demanda de transport públic a l’àrea de Barcelona, que va situar-se en un 55-60% respecte l’any anterior el divendres, i va caure fins al 70-80% el dissabte i el diumenge, segons ha indicat l’Autoritat del Transport Metropolità en un comunicat.

Els serveis ferroviaris, inclòs el metro, mantenen fins a nou avís l’horari de 5 h a 24 h, també durant el cap de setmana.

Darrera modificació
dilluns, novembre 9, 2020 - 08:03
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/tmb-completa-installacio-de-dispensadors-de-gel-cinc-linies-de-metro-mes-utilitzades