Autor
Redacció

El transport públic manté l'oferta per donar servei als desplaçaments permesos

L’ATM recorda a la ciutadania que ha de reduir la interacció social, sobretot el cap de setmana. Per als desplaçaments obligats, les xarxes de transport públic són una solució segura.

Davant les noves restriccions dictades pel Departament de Salut per frenar la progressió de la pandèmia de Covid-19 a Catalunya, el transport públic seguirà oferint el 100% de la seva capacitat actual, tal com marca la mateixa resolució, a pesar que es produeixi, com s’espera, un descens en el volum de passatgers. En un comunicat, l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) informa que es manté la capacitat per a la mobilitat necessària, i recorda que el transport ferroviari finalitza el seu servei a la mitjanit tots els dies de la setmana.

L’ATM ha emplaçat la ciutadania a reduir al màxim els desplaçaments. A més, està en vigor la restricció des de les 06.00 hores d’avui divendres fins a les 06.00 hores de dilluns: queda limitada l'entrada i sortida de persones de cada terme municipal, amb les excepcions previstes: assistència a centres, serveis i establiments sanitaris i socials, compliment d'obligacions laborals, professionals, empresarials, institucionals o legals, retorn al lloc de residència habitual o familiar, assistència i cura a persones grans, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables, causa de força major o situació de necessitat, entre d’altres supòsits.

El confinament municipal inclou una excepció, el 31 d’octubre i l’1 de novembre, per visitar un cementiri de la mateixa comarca. En aquest sentit, el cementiri de Collserola, encara que estigui en terrenys que administrativament pertanyen al Vallès Occidental, és visitable des del terme de Barcelona. Funcionarà el dispositiu de reforç del servei d’autobús per a aquestes dates.

El telefèric de Montjuïc suspèn el servei durant el cap de setmana (31 d’octubre i 1 de novembre) amb motiu de les noves restriccions de mobilitat per la Covid-19. A partir de dilluns, 2 de novembre, l’horari serà d’11 a 18h.

Mesures de seguretat i normativa d’autoprotecció

L’ús correcte de la mascareta és obligatori a tot el transport públic, en tot moment, i sense excepcions, recorda l’ATM. Totes les activitats que puguin suposar treure’s la mascareta, com menjar o beure, s’han d’evitar en qualsevol cas per part de les persones usuàries.

Per potenciar les mesures d’autoprotecció, els diferents operadors de la xarxa de transport públic han reforçat la disponibilitat de gel hidroalcohòlic. Al metro de TMB se n’han instal·lat 150 en 87 estacions, i se’n continuen afegint per arribar a la totalitat.

La xarxa de transport públic aplica mesures de desinfecció i protocols de ventilació i neteja per garantir la seguretat dels seus viatgers.

Darrera modificació
divendres, octubre 30, 2020 - 16:19
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/transport-public-mante-loferta-donar-servei-desplacaments-permesos