Autor
Marta Espinosa

Tres espais singulars de TMB, visitables en el marc del 48h Open House Barcelona 2020

La cotxera d'autobusos d'Horta, el taller de les línies 9/10 de Can Zam i la cotxera del Tramvia Blau obriran excepcionalment les seves portes per als visitants del festival d'arquitectura que se celebra el 24 i el 25 d'octubre.

TMB ha col·laborat regularment amb el festival 48 Open House Barcelona, obrint les portes d’espais singulars de les instal·lacions de metro i autobusos. Enguany, es podran visitar gratuïtament aquest cap de setmana (24 i 25 d'octubre) la cotxera del Tramvia Blau, la cotxera d'autobusos d’Horta i el taller de Can Zam de les línies automàtiques L9/L10 de metro, a Santa Coloma de Gramenet. 

Les visites guiades a la cotxera d'Horta i a la del Tramvia Blau seran diumenge 25 de 10 a 14.30 hores. A Can Zam seran dissabte 24 d'octubre, en diferents torns, entre les 10.30 i les 13.15 hores. Les entrades per al taller de Can Zam estan exhaurides. Els assistents que vulguin visitar les cotxeres s'hauran de personar el dia de la visita a l'exterior dels edificis i allà seguir les instruccions dels voluntaris del festival, que passaran per una inscripció a la visita guiada in situ a través d'un codi QR.

Cal fer un esment a la instal·lació més antiga que per primer cop obre les seves portes al públic en el marc d'aquest festival d'arquitectura, la cotxera del Tramvia Blau. Situada a la falda de la muntanya del Tibidabo, va entrar en funcionament l'any 1901. En aquella època era una infraestructura innovadora, actualment és una de les cotxeres de tramvia més antigues d'Europa. Llevat d'algunes modificacions, conserva el seu estat original i mostra la distribució típica d'una nau industrial pròpia de les cotxeres de finals del segle XIX. Recentment s'ha fet una renovació integral de la coberta de la nau 2 de la cotxera i està en marxa el concurs per redactar el projecte de reforma del conjunt del sistema, inclosa l'arquitectura de l'edifici.

Els 10 anys del festival, a l'Espai Mercè Sala

Coincidint amb el festival anual de difusió de l'arquitectura, l'Espai Mercè Sala de TMB acull des de fa uns dies l'exposició La teva experiència i la meva, la teva exposició i la meva, organitzada per l'associació 48h Open House Barcelona, que reflexiona sobre l'experiència dels usuaris amb l'arquitectura barcelonina. La mostra va inaugurar la present edició i commemora els 10 anys de vida del festival. Recordem que la sala obre els dies feiners de 10 a 20 hores, i l'entrada és gratuïta.

El festival 48h Open House es caracteritza per la divulgació del patrimoni arquitectònic de Barcelona i la seva àrea metropolitana. En aquesta 11a edició el tema transversal és la ciutat saludable. Tots els edificis i itineraris visitables es poden consultar al programa del festival.

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 13:12

Source URL: https://noticies.tmb.cat/cultura-oci/tres-espais-singulars-de-tmb-visitables-marc-48h-open-house-barcelona-2020