Autor
Carme Becerra

El projecte CD-Clean Urban Mobility arriba a l'EU Green Week

El divendres 23 d’octubre es presenta en format online, en el marc de la Green Week, el projecte europeu CD-Clean Urban Mobility Covid-19, un dels 11 aprovats per l’Institut Tecnològic Europeu de Mobilitat Urbana i que rebran finançament europeu. TMB hi participa. 

CD-Clean Urban Mobility Covid-19 és una solució innovadora pensada per lluitar contra el virus a les infraestructures de mobilitat com estacions d’autobús, metro, aeroports i trens. Aquest divendres 23 d’octubre (de 17:00 a 19:00 hores), el conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi, serà un dels ponents a la presentació que es farà del projecte, en format online  i dins del marc de la Green Week.

El CD-Clean Urban Mobility Covid-19 ha estat una de les propostes aprovades per l’Institut Tecnològic Europeu de Mobilitat Urbana (EIT Urban Mobility) en la convocatòria extraordinària de propostes contra la pandèmia, que rebran un finançament de cinc milions d'euros.  

Una Green Week centrada en la biodiversitat

La Green Week se celebra cada any en el mes d’octubre i aquest any destaca la contribució que la biodiversitat pot fer a la societat i a l'economia, a més del paper que pot desenvolupar per donar suport i estimular la recuperació en un món post pandèmic, generant ocupació i creixement sostenible.

Sota aquesta premissa, l’objectiu principal del projecte CD-Clean Urban Mobility Covid-19 és demostrar l'eficàcia d’una solució aquosa, amb el màxim efecte antisèptic, per a la desinfecció i protecció d’espais com el transport públic contra la propagació del virus. La solució facilitarà la vida diària de les persones i disminuirà l’impacte negatiu dels productes químics sobre el nostre medi ambient, nocius per a la salut humana i que es concentren a les agües residuals.

Garantir la seguretat del transport

La iniciativa la lidera la corporació global Ferrovial, a través de la seva filial Ditecpesa, i participen en el projecte empreses i organitzacions d’Espanya, Bèlgica i Polònia com Ferrovial, l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i la fundació Finnova de Brussel·les.

El compromís dels membres d’aquest projecte és tant amb la crisi sanitària i la mobilitat urbana, com amb la urgència climàtica. De fet, el CD-Clean Urban Mobility Covid19 està compromès amb el Programa 2030 per als Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides: 3 (Salut i Benestar); 6 (Aigua neta i sanejament); 7 (Energia assequible i no contaminant); 8 (Treball decent i Creixement econòmic); 9 (Indústria, Innovació i infraestructura); 13 (Acció pel clima) i 17 (Aliances per aconseguir els objectius).  

Trobareu més informació i l'enllaç per realitzar la inscripció al webinari a la nota de premsa del consorci CD-Clean. 

Darrera modificació
dijous, octubre 22, 2020 - 14:27

Source URL: https://noticies.tmb.cat/medi-ambient/projecte-cd-clean-urban-mobility-arriba-leu-green-week