Autor
Redacció

El transport públic seguirà oferint el 100% de la capacitat tot i la previsible baixada de demanda

La xarxa de transport públic de l’àrea de Barcelona seguirà oferint el 100% de la seva capacitat encara que la demanda baixi considerablement donades les noves restriccions, tal com estableix la resolució del Departament de Salut 2546/2020 de mesures per contenir la pandèmia de Covid-19, segons ha informat l’Autoritat del Transport. Només es mantindrà l’excepció del transport públic nocturn, i tots els serveis ferroviaris (metro TMB, FGC i Tram) finalitzaran el seu servei a la mitjanit tots els dies com fins ara.

En un comunicat, l’ATM demana més flexibilització horària de les activitats laborals i docents que no es veuen afectades per les restriccions. “Només amb més flexibilització dels horaris d’entrada i sortida podran evitar-se les hores punta del transport públic, situades fonamentalment de 6 a 9 h del matí, que suposen una concentració més gran de persones”, afirma. Malgrat això, l’ATM recorda que la demanda mitjana en hora punta se situa, excepte en ocasions episòdiques, en un 64% respecte dels dies equivalents de l’any passat.

Ni menjar ni beure, sempre amb mascareta

L’ús correcte de la mascareta és obligatori a tot el transport públic, en tot moment, i sense excepcions. Totes aquelles activitats que puguin suposar treure’s la mascareta, com menjar o beure, s’han d’evitar en qualsevol cas per part de les persones usuàries.

Per tal de potenciar les mesures d’autoprotecció, els diferents operadors de la xarxa de transport públic reforçaran la instal·lació de dispensadors de gel hidroalcohòlic a les estacions. En aquest sentit, TMB en desplegarà 80 unitats les pròximes dues setmanes, que s’afegiran a les 127 ja disponibles.

En qualsevol cas, l’ATM vol recordar que els diferents estudis efectuats internacionalment sobre la incidència del transport públic en la transmissió del coronavirus indiquen que aquesta és mínima.

Finalment, i donades les restriccions previstes a la resolució, l’ATM ha anunciat que establirà un procediment de compensació per a les T-jove afectades per la supressió de la docència universitària teòrica presencial. Aquest procediment, en la línia de les compensacions ja aplicades als títols afectats per l’estat d’alarma de la primera onada,  s’anunciarà properament.

Darrera modificació
dilluns, octubre 19, 2020 - 07:55
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/transport-public-seguira-oferint-100-de-capacitat-tot-previsible-baixada-de-demanda