Autor
Oriol Pàmies

En marxa la renovació de les vuit escales mecàniques d’Urgell i Rocafort

Els equips electromecànics han arribat al final de la seva vida útil després de gairebé 40 anys. Els substituts els milloren en prestacions i eficiència energètica.

A la xarxa de metro s’està executant la renovació de les vuit escales mecàniques de les estacions d’Urgell i Rocafort, a la línia 1, en la qual TMB inverteix 1,8 milions d’euros. Són escales envellides que s'han de substituir completament, ja que han arribat al final de la seva vida útil després de gairebé 40 anys en servei. A més, els nous models d’escala permeten millorar-ne significativament la disponibilitat, la fiabilitat i l’eficiència.

Actualment s’està treballant en dues escales mecàniques de l’estació d’Urgell, una en cada andana, de manera que es manté sempre una altra escala en funcionament a l’extrem oposat. Els treballs consisteixen en el desballestament, la retirada, la col·locació i el muntatge d'una nova escala, i s'allargaran fins a mig novembre.

De manera esglaonada s’aniran renovant les altres set escales, de manera que es mantindran sempre les andanes i els vestíbuls operatius. Mentre durin les obres els usuaris podran entrar i sortir de les andanes a través de l’escala mecànica de l’extrem oposat, les escales de pedra o els ascensors.

Modernització parcial de 12 escales

D'altra banda, aquest any Metro ja ha fet treballs de modernització o renovació parcial d'un altre grup de 12 escales mecàniques que superaven els 20 anys, per millorar-ne les prestacions i allargar-ne la vida útil sense necessitat de substituir-les totalment. En la intervenció, de menys durada, se'ls canvien tots els elements mòbils, el grup motor i el quadre de maniobra, i se'n reparen o rehabiliten l'estructura i les baranes. S’han renovat dues escales de Sant Antoni, dues d’Universitat de la L2, dues de Paral·lel, dues de Monumental i quatre escales de Glòries.

Continuant amb el pla de millora de renovació de l’equipament electromecànic del metro, s’estan redactant els projectes constructius i en els propers mesos s’iniciaran els processos per contractar la renovació total de les 19 escales més antigues i obsoletes del parc, i la modernització de 9 escales situades principalment en intercanviadors, per executar-les a partir del 2021.

Imatge
Escala nova muntada a l'estació d'Urgell / Foto: TMB

Escala en procés d'instal·lació a l'estació d'Urgell / Foto: TMB

Darrera modificació
dimecres, octubre 14, 2020 - 11:28
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/marxa-renovacio-de-vuit-escales-mecaniques-durgell-rocafort