Autor
Redacció

Funcionalitat i sobrietat bavaresa amb brillants tocs artístics al metro 'olímpic' de Munic

Tot i aparèixer citat a vegades entre els metros més artístics del món, no havíem dedicat atenció al metro de Munic, el tercer més gran d'Alemanya després dels de Berlín i Hamburg.

Per la seva relativa joventut (va néixer el 1971, en previsió dels Jocs Olímpics, i per tant encara no ha fet 50 anys), la seva infraestructura es caracteritza per un estil modern i funcional. Per a les successives ampliacions, les autoritats locals van implicar prestigiosos arquitectes en el disseny de les estacions, amb resultats notables. Com a mostra representativa de la part més interessant de la xarxa muniquesa hem escollit l'estació de Westfriedhof, que podem recórrer sense esforç gràcies al vídeo tipus walkthrough del perfil MetroCheck. La grandiositat dels seus espais, en què es combinen el formigó, l'acer i el granit, així com la il·luminació que els ressalta, van ser dissenyats per l'estudi Auer & Weber.

També són referència les estacions que porten la firma d'Alexander Freiherr von Branca, com la de Marienplatz.

Per saber-ne més hi ha un article monogràfic al web MunichFound, en anglès.

Darrera modificació
dimarts, octubre 13, 2020 - 08:04
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/funcionalitat-sobrietat-bavaresa-amb-brillants-tocs-artistics-metro-olimpic-de-munic