Autor
Redacció

El secret que oculten les escales d'accés al metro Rambla Just Oliveras

L'estació de metro Rambla Just Oliveras / Foto: Pep Herrero (TMB)
rambla-just-oliveras-andana-passadis-metrobcn-hospitalet_opt.jpg
Download this file (49.77 KB)

Al llarg del temps, moltes infraestructures han quedat cobertes per noves obres necessàries per a la qualitat de vida dels habitants d'un municipi. L'hospitalenc Ireneu Castillo revela al seu blog una d'aquestes històries ocultes: la que amaga l'estació Rambla Just Oliveras, de la línia 1 de metro.

L'autor, bon coneixedor de la història de l'Hospitalet de Llobregat, explica el perquè del traçat de les escales d'accés a l'estació, amb les seves pujades i baixades. Es deu al fet que la prolongació de la L1 entre Torrassa i Avinguda Carrilet va haver de respectar l'antic Canal de la Infanta, cobrint-lo però permetent que continués donant aigua de reg als agricultors locals que ho demanessin.

Com diu Ireneu Castillo, en aquella época (finals dels anys 80) el canal havia perdut rellevància, però encara regava més de 100 hectàrees de camp. Amb la definitiva desaparició de les terres de cultiu a la zona, la infraestructura va passar a ser part del clavegueram. A l'estació no hi ha plaques que recordin que estem caminant per sobre d'un tros d'història de l'Hospitalet, però, si llegiu l'article, descobrireu un senyal a terra que us farà mirar el metro de Rambla Just Oliveras amb nous ulls. 

Darrera modificació
dimarts, octubre 6, 2020 - 08:00
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/secret-que-oculten-escales-dacces-metro-rambla-just-oliveras