Autor
Carme Becerra

Neix un pacte que vol canviar la mobilitat laboral a Barcelona i l'àrea metropolitana

L'Ajuntament de Barcelona i les principals organitzacions sindicals i empresarials han signat avui el Pacte per una nova mobilitat laboral a Barcelona. L'objectiu: que els desplaçaments per feina combinin aspectes com eficiència, sostenibilitat i conciliació. 

La pandèmia de la Covid-19 ha provocat canvis en l'estil de vida de les persones arreu del món. També ha estat així pel que fa a la mobilitat a Barcelona i la seva àrea metropolitana. Per exemple, s'ha recuperat abans l'ús del vehicle privat que el del transport públic.

L'Ajuntament de Barcelona ha promogut el Pacte per una nova mobilitat laboral a Barcelona, que ha signat avui amb les principals organitzacions sindicals i associacions empresarials (CCOO, UGT, Foment del Treball i PIMEC). La voluntat és col·laborar en accions que permetin assolir una mobilitat per motius de feina més eficaç i sostenible.

La confiança dels ciutadans

Un dels condicionants per inclinar la balança cap a un major ús del transport públic (que es vol potenciar, com també els desplaçaments a peu o en bicicleta) tindrà a veure amb recuperar la confiança dels ciutadans. En aquesta fita serà important gestionar la demanda del transport públic metropolità.

L’acord signat avui es guiarà pels principis de la salut, la qualitat de vida i la conciliació laboral-familiar, la sostenibilitat i la qualitat ambiental i la col·laboració públicoprivada, així com la competitivitat, la productivitat i la corresponsabilitat social i ambiental corporatives.

Les mesures aniran orientades a aconseguir reduir la congestió i els seus efectes negatius; a promoure els plans de desplaçament d’empresa; a impulsar i millorar el teletreball; a flexibilitzar els horaris per evitar les hores punta; a contribuir a la recuperació de l’activitat i la vida econòmica, comercial, logística i social en general després de la Covid-19, i a ajudar a la recuperació i millora del transport públic com a peça central i estructuradora de la mobilitat obligada, entre d’altres objectius.

Properes passes

L’Ajuntament té previst crear una taula de coordinació i seguiment del pacte. També s’establirà una oficina municipal de coordinació, assessorament i recursos per tal de coordinar i donar suport tècnic a tots els signants i aconseguir els objectius i compromisos marcats.

La signatura és el punt de partida per continuar les converses amb empreses grans i mitjanes i polígons industrials de Barcelona i de l’àrea metropolitana, buscant que s’adhereixin al pacte i als seus compromisos de millora de la mobilitat per motius laborals.

Alhora, l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un espai web on es detallen els principis, objectius i compromisos del Pacte per la Mobilitat Laboral. Aquí és on empreses, entitats i organitzacions poden informar-se'n i iniciar els tràmits per adherir-s'hi.

Trobareu més informació sobre la signatura de l'acord al web de l’Ajuntament de Barcelona.

Darrera modificació
dimarts, octubre 6, 2020 - 08:02
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/neix-pacte-que-vol-canviar-mobilitat-laboral-barcelona-larea-metropolitana