Autor
Oriol Pàmies

El control intel·ligent de la ventilació del metro, finalista dels premis ERCI Innovation 2020

Cada any l’European Railway Clusters Initiative selecciona els millors esforços en innovació de les empreses del sector ferroviari continental.

El sistema de regulació intel·ligent de la ventilació que està a prova al metro de Barcelona des del juny passat ha estat un dels exemples destacats d'innovació seleccionats en els premis ERCI Innovation 2020, atorgats en una cerimònia virtual la setmana passada.

El projecte el va presentar Sener, l'empresa d'enginyeria creadora de la plataforma d'intel·ligència artificial denominada Respira, implantada al metro de Barcelona per millorar la qualitat ambiental, la higiene i el confort del passatge a les estacions.

L'European Railway Clusters Initiative reuneix els 17 principals clústers europeus que agrupen més de 2.000 empreses del sector ferroviari, entre els quals hi ha Railgrup, al qual pertany TMB.

En aquesta edició s'ha lliurat el premi a la millor pime a CG Rail, d'Alemanya; el premi a la millor gran empresa a Aselsan, de Turquia, i el premi del jurat a Enekom, també de Turquia.

Darrera modificació
divendres, octubre 2, 2020 - 10:50
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/control-intelligent-de-ventilacio-metro-finalista-premis-erci-innovation-2020