Autor
Redacció

Rosa Alarcón presenta l'estratègia de TMB per aplicar energies verdes al transport urbà

La presidenta ha intervingut en el fòrum ‘Directives i innovació en l'horitzó 2050’, organitzat pel Consorci de la Zona Franca i ‘Woman’.

L'auditori de la Casa Seat de Barcelona ha acollit avui un “debat prospectiu” amb directives de reconegut prestigi del nostre país mitjançant el qual es pretenia avançar com evolucionarà la nostra societat amb el 2050 a l'horitzó. Rosa Alarcón, presidenta de TMB i regidora de Mobilitat, hi ha exposat els trets principals de l'aposta de l'empresa per les energies verdes i com s'aplicaran al transport en superfície en benefici de la ciutadania.

Alarcón ha situat com a horitzó l'any 2030 per aconseguir un transport públic de zero emissions i ha detallat l'estratègia de modernització i ambientalització de la flota d'autobusos, de la qual forma part la recent compra de vuit vehicles d'hidrogen. En el període 2021-2024, ha avançat, es renovarà el 40% de la flota amb nous vehicles elèctrics i híbrids de gas. L'any vinent està previst completar l'electrificació de la línia H16, on ja circulen set articulats de càrrega mitjançant pantògraf, i començar la de dues línies més, la H12 i la V15.

L'hidrogen, un projecte il·lusionant

Els punts més innovadors del pla són l'impuls de la producció de biogàs com a energia renovable alternativa al gas d'origen fòssil i el "projecte il·lusionant" de l'hidrogen. No sols amb la compra de vehicles, sinó també amb la promoció d'una planta pública de càrrega que funcionarà al polígon de la Zona Franca i en què col·laboren TMB i el Consorci de la Zona Franca. “El futur és el transport públic de zero emissions, per fer front a les tres crisis que vivim, la sanitària, l'econòmica i l'ambiental”, ha ressaltat la presidenta i regidora.

El debat, organitzat pel Consorci de la Zona Franca (CZFB) i la revista Woman, s'ha pogut seguir presencialment i per via telemàtica. Hi han participat també Carme Artigas, secretària d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial; Mercè Conesa, presidenta del Port de Barcelona; Blanca Sorigué, directora general del CZFB; Regina Llopis, presidenta i fundadora del Grup AIA, i Sara González, directiva de Young IT Girls.

Imatge
Un moment de la intervenció de Rosa Alarcón, al costat de la secretària d'Estat de Digitalització, Carme Artigas / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Un moment de la intervenció de Rosa Alarcón, al costat de la secretària d'Estat de Digitalització, Carme Artigas / Foto: Pep Herrero (TMB)

Darrera modificació
dilluns, setembre 28, 2020 - 16:16
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/rosa-alarcon-presenta-lestrategia-de-tmb-aplicar-energies-verdes-transport-urba