Autor
Redacció

Seran així els tramvies i ferris de Hong Kong després de la pandèmia?

De moment són només propostes, però els dissenyadors establerts a Hong Kong han començat a imaginar com podrien ser els transports després de la pandèmia. Andrea Ponti ha creat una proposta per als tramvies de dos pisos. Un altre transport emblemàtic, el ferri, ha estat repensat pel dissenyador industrial Michael Young.

En el primer cas, Ponti ha ideat The Island, un nou concepte de tramvia que incorpora mesures de distanciament físic i elements sostenibles, però sense deixar perdre l'essència que fa d'aquest transport un bé preuat a l'excolònia britànica.

El disseny combina les mesures preventives (com l'entrada i la sortida sense contacte o una nova disposició dels seients) amb característiques pròpies del model tradicional: la forma allargada, el doble pis, els terres de fusta i els grans finestrals.

Hi ha un altre transport que supera els 115 anys de vida del tramvia: l'Star Ferry, de 120 anys d'antiguitat. Michael Young ha dissenyat una embarcació alternativa, que també oferiria un servei de proximitat però adaptat a l'actualitat. 

L'OseaD1 està pensat com un vaixell petit i àgil que funcionaria de manera similar a un taxi. Això sí, facilitant les mesures de prevenció sanitària, amb una tecnologia més moderna i fent possible l'accés amb cadires de rodes, entre d'altres innovacions respecte a l'oferta actual dels ferris. 

Qui sap si aquests dissenyadors acabaran incorporant les seves idees al transport de Hong Kong.

Darrera modificació
dijous, setembre 17, 2020 - 08:01
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/seran-aixi-tramvies-ferris-de-hong-kong-despres-de-pandemia