Autor
Redacció

Bulgària s'enorgulleix de tenir "el metro més bonic d'Europa"

Приятели, продължаваме представянето на новите станции от Линия 3 - Орлов мост! Тя ще бъде пусната в експлоатация след два месеца, заедно с още 7 - "Красно село", "Бул.България", "Медицински университет", "НДК 2", "Св. Патриарх Евтимий", "Театрална" и "Хаджи Димитър".

Publicado por Софийско метро / Sofia Metro en Lunes, 1 de junio de 2020

La primera fase de la línia de metro M3 de Sofia, la capital de Bulgària, va obrir les portes al públic el 26 d'agost passat, amb un recorregut de 7,8 quilòmetres des de Hadzhi Dimitar, al bulevard Vladimir Vazov, fins a Krasno Selo, amb vuit estacions. A diferència de les altres dues línies, la tercera funciona amb alimentació elèctrica per catenària i les estacions s'han equipat amb portes d'andana de mitja altura.

Les autoritats búlgares n'estan especialment cofoies: "El nostre metro és el més bonic i el més barat d'Europa", va assegurar en la jornada inaugural el primer ministre, Boiko Boríssov, que anteriorment havia estat alcalde de la ciutat. També va dir que el metro és com una "ciutat subterrània que facilita les connexions entre tots els punts de Sofia" i que ha estat construït per tenir una qualitat equiparable a la de qualsevol altra ciutat d'Europa, però a "un preu molt inferior".

Els costos fan de mal comparar, depenen del nivell de vida, el règim de finançament... Pel que fa a la bellesa, compartim un vídeo d'una de les noves estacions perquè cadascú pugui fer-se'n una idea. Hi ha més fotografies i vídeos al Facebook de l'operador i informació de la xarxa de metro de Sofia al web enciclopèdic Urbanrail.

Darrera modificació
dimarts, setembre 8, 2020 - 08:00
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/bulgaria-senorgulleix-de-tenir-metro-mes-bonic-deuropa