Autor
Redacció

L'ATM comença a compensar títols de transport utilitzats en part durant l'estat d'alarma

L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de l’àrea de Barcelona comença a compensar a partir d'aquest dimarts els títols de transport públic que van ser utilitzats almenys un cop durant l'estat d'alarma. Els usuaris han d'haver fet prèviament una sol·licitud al web del consorci, ja que cada cas s'estudia individualment per fixar la compensació que correspongui. A partir d'avui, els sol·licitants rebran un correu que els confirma si tenen dret a aquesta compensació i en cas afirmatiu hauran d’anar al punt de recollida seleccionat per obtenir el nou títol amb els dies pendents per recuperar.

Fins ara, l'ATM ha rebut 25.000 sol·licituds, de les quals el 50% ja han estat aprovades. Amb l'objectiu d'evitar aglomeracions, els usuaris s’han d'adreçar als punts de recollida (que no són oficines d'atenció dels operadors) només si ja han rebut el correu electrònic. En aquest sentit, l'ATM farà un enviament escalonat als viatgers que van demanar la compensació perquè l'entrega del nou abonament també es faci de forma gradual.

Els usuaris hauran de presentar el títol antic i el número de seguiment facilitat per l'ATM, i a canvi n’obtindran un de nou amb validesa fins al 31 de març del 2021. Tindran aquesta opció els viatgers que van utilitzar, encara que fos una vegada, un abonament mensual entre el 14 de març i l'11 d'abril o un títol trimestral entre el 14 de març i el 10 de juny.

Per als títols que van caducar durant l'estat d'alarma —uns 600.000— i que no van ser utilitzats, l'ATM va iniciar al juliol l'ampliació automàtica de la vigència. En aquest cas, els viatgers que havien estrenat un títol abans del 14 de març i no van validar-lo cap dia només han d'introduir el bitllet a les validadores dels accessos d’una xarxa de transport públic i els dies perduts queden incorporats a la targeta. Tant les reclamacions via formulari com les compensacions automàtiques es podran fer fins al 31 de desembre d'aquest any.

Darrera modificació
dimecres, setembre 2, 2020 - 07:51
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/latm-comenca-compensar-titols-de-transport-utilitzats-part-durant-lestat-dalarma