Autor
Laura Martínez

Dos projectes en què participa TMB, escollits per l’EIT Urban Mobility per fer front a la Covid

Un desinfectant permanent per a espais públics i un sistema de recollida de dades de mobilitat figuren entre les propostes innovadores que es finançaran amb fons europeus aquest any.

Dos projectes impulsats per TMB figuren entre els 11 seleccionats en la convocatòria de la iniciativa europea EIT Urban Mobility, orientada a buscar respostes a la pandèmia de coronavirus amb enfocaments innovadors i transversals en l’àmbit de la mobilitat urbana.

EIT Urban Mobility destinarà 5 milions d’euros per finançar aquests 11 projectes innovadors, seleccionats entre un centenar de propostes procedents de 317 organitzacions de 30 països diferents, per donar resposta als reptes generats per la Covid-19. Es tanca així una convocatòria excepcional de la Unió Europea per estimular la innovació davant la pandèmia.

La comunitat d'innovació EIT Urban Mobility és una iniciativa de l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT) per garantir un sistema de mobilitat urbana més ecològic, inclusiu, segur i intel·ligent. És la primera iniciativa de caire europeu que agrupa tres branques de coneixement: empresa, educació i investigació. L'objectiu és facilitar i finançar la col·laboració entre governs locals, empreses, universitats i centres de recerca que aportin solucions de mobilitat per fer les ciutats europees més habitables.

Desinfectant permanent

TMB participa al projecte anomenat CDClean, coordinat per Ferrovial, que juntament amb l'Ajuntament de Barcelona i l'AMB ha desenvolupat un desinfectant permanent per a espais públics oberts que s'adhereix a les superfícies més comunes i elimina el virus SARS-CoV-2. La fabricació i aplicació del producte obre la porta a la possibilitat d'optimitzar la desinfecció i millorar així la confiança dels usuaris en les xarxes de transport.

L'altre projecte amb presència de TMB és el Co-APS, liderat per la UPC i amb socis de diferents països (Espanya, Grècia, Bèlgica, França i Turquia), que consisteix en la implementació de tecnologies mòbils, web i en el núvol per recopilar dades sobre la mobilitat de les persones. Aportarà solucions analítiques amb informació de valor afegit que s'han de posar en pràctica a petita escala en proves pilot.

L'impacte d'aquests projectes serà immediat. Començaran aquest mateix any 2020 i tindran una durada d'entre quatre i sis mesos.

TMB fa més de 25 anys que participa en projectes de recerca i innovació cofinançats per la Unió Europea per continuar així posant els avenços tecnològics al servei de les persones.

Darrera modificació
dimarts, agost 18, 2020 - 10:41
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/dos-projectes-que-participa-tmb-escollits-leit-urban-mobility-fer-front-covid