29.07.2020
Autor
Premsa TMB

Afectacions al servei de bus de TMB a la plaça d’Espanya per les obres d’accessibilitat del metro

Subtítol

A partir de dilluns, les terminals de les línies D40 i V7 es desplacen al carrer Diputació i s’anul·len parades a la mateixa plaça i al carrer Tarragona.

Amb motiu de les obres de millora de l'accessibilitat de l'intercanviador de la plaça d'Espanya, on coincideixen les línies 1 i 3 de metro, i després de la fase de treballs previs, la setmana vinent s'aplicaran restriccions a la mobilitat de la plaça i els carrers de l'entorn que afectaran diverses línies d'autobús de TMB.

Els canvis provoquen l'anul·lació temporal de les parades terminals de les línies V7 i D40, situades al costat Llobregat del carrer Tarragona, i de les parades de pas Tarragona - Pl. Espanya (3237), Pl. Espanya - C.C Las Arenas (3246) i, més endavant, Gran Via - Pl. Espanya (3236). Les alteracions tindran una durada aproximada de tres anys i mig, i la majoria seran efectives a partir del dilluns 3 d'agost:

  • La línia V7 (Pl. Espanya - Sarrià) es desvia de baixada des del carrer Tarragona pels carrers València i Vilamarí, i passa a tenir la parada terminal a Diputació - Tarragona. De pujada segueix l’itinerari habitual pel carrer Tarragona.
  • La línia D40 (Pl. Espanya - Via Favència) es desvia de baixada des del carrer Tarragona pels carrers València i Vilamarí, i passa a tenir la parada terminal al carrer Diputació entre Vilamarí i Llançà. De pujada segueix l’itinerari habitual pel carrer Tarragona.
  • La línia 109 (Hospital Clínic - Polígon Zona Franca) es desvia en sentit Hospital Clínic per la Gran Via i els carrers Entença i Diputació, per on recupera l’itinerari ascendent pel carrer Tarragona.
  • Les línies 13, 46 i 150 deixen de parar a la illeta de davant el centre comercial. La 46 passa a parar a Pl. Espanya - FGC (codi 108) mentre que la 13 i la 150, per falta d’espai, van directament a la parada de l’avinguda Maria Cristina, sota les torres venecianes (943).
  • Per a les línies H12 i 52 en sentit Llobregat, en una data encara per determinar, s’habilita una parada provisional uns 50 metres abans de l’actual, al costat del centre comercial.
Darrera modificació
08.04.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/afectacions-servei-de-bus-de-tmb-placa-despanya-obres-daccessibilitat-metro