21.07.2020
Autor
Premsa TMB

TMB obté la certificació d'espai segur contra contagis de coronavirus

Subtítol

L'auditoria verifica l'aplicació correcta dels protocols de desinfecció, organització i atenció al client a les xarxes de metro i autobusos

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha obtingut el segell de seguretat per als seus procediments d’higiene i protecció per evitar la propagació de virus en les xarxes de metro i autobusos així com en l’activitat laboral a les seves instal·lacions. La certificació oficial ha estat lliurada avui per la gerent de certificació de sistemes d’Applus​, Carla Debat, a la presidenta de TMB, Rosa Alarcón, abans que sigui incorporada a la retolació dels vehicles i dependències de l’empresa els pròxims dies.

El certificat és el resultat d’un procés d’auditoria realitzat per Applus Certification les últimes setmanes en què s’han analitzat les mesures organitzatives, físiques (higièniques, tècniques i d’equips), laborals i especifiques del sector de transport adoptades per TMB d’acord amb les directrius dels organismes competents, amb l’objectiu de tallar les possibles vies de contagi per Covid-19 i fer del transport públic un lloc segur.

Així, s’ha verificat el protocol de neteja i desinfecció dels vehicles, reforçat amb productes desinfectants adequats, i l’ús de canals telemàtics d’atenció al client per resoldre la majoria de gestions. Per a la resta de tràmits, als punts d’atenció presencial es disposa de protecció física entre el personal de TMB i els viatgers i es gestionen activament les cues. També es recull que s'informa els usuaris de la necessitat de planificar el desplaçament per evitar les franges i rutes més concorregudes, que als autobusos es garanteix la separació entre passatgers i conductors, s'ha anul·lat la venda de bitllets a bord i s’ha implantat la venda i validació amb el telèfon mòbil, entre d’altres aspectes destacables.

Pel que fa a les dependències internes, s’ha comprovat la disponibilitat de mascareta, guants, aigua i sabó o gel hidroalcohòlic i productes desinfectants en els llocs de treball, que es compleix el distanciament entre el personal i es controla l'aforament a les sales, despatxos, oficines, vestidors, menjadors i, en general, els habitacles on puguin coincidir un grup de persones. A més, s'han senyalitzat totes les àrees de treball i els vehicles amb un “gran desplegament d’informació” sobre les pautes a seguir per evitar els contagis.

Reacció ràpida, actuació transversal

El segell d’espai segur per als transports de TMB representa la confirmació d’una labor constant iniciada des d’abans de la declaració de l’estat d’alarma, el març passat, quan es va crear el Comitè de Coordinació de la Covid-19, presidit pel conseller delegat, Gerardo Lertxundi, i estructurat en tres comissions estratègiques: salut, operacions i comunicació. Amb aquesta organització transversal i la implicació de tots els nivells de la companyia, ha estat possible mantenir en tot moment el transport públic en funcionament i oferir-lo com a opció segura i sostenible per a la mobilitat massiva en la represa.

A més de vetllar per la millora constant dels procediments higiènics auditats, TMB centra ara els esforços en la difusió i vigilància de les mesures de prevenció que han de seguir els usuaris del transport públic, sobretot de l’obligació de portar ben posada la mascareta i aplicar una correcta higiene de mans.

Rosa Alarcón (TMB), Carla Debat (Applus) i Gerardo Lertxundi (TMB) en el lliurament del certificat / Foto: Pep Herrero (TMB)

Darrera modificació
08.04.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-obte-certificacio-despai-segur-contra-contagis-de-coronavirus