Autor
Redacció

Més de 40.000 títols de transport caducats han estat actualitzats durant la primera setmana

Uns altres 9.000 usuaris han fet servir el formulari dins del procediment obert per l’ATM per compensar els abonaments que no es van poder utilitzar durant el confinament.

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de l’àrea de Barcelona va engegar el passat 1 de juliol el procediment de compensació dels títols de transport públic amb limitació temporal que no van poder ser utilitzats durant el confinament a causa de la Covid-19. Fins dimarts, 7 de juliol, ja s’havien comptabilitzat més de 40.000 compensacions automàtiques realitzades amb èxit a través de les validadores dels operadors de tota la xarxa de transport públic, segons ha informat l’ATM en un comunicat.

El segon mètode per obtenir compensació de títols, el formulari dinàmic que es pot trobar al web de l’ATM, ha recollit durant la primera setmana més de 9.000 peticions, que seran processades i valorades els propers dies. En aquest cas, les persones seran informades del seu dret a compensació en un màxim de 30 dies, i, a partir de l’1 de setembre, seran avisades per passar a recollir el títol compensatori a l’establiment triat.

Dues vies de rescabalament

La compensació es pot dur a terme de forma automàtica quan l’abonament mensual o trimestral no ha estat validat després del 13 de març fins a la caducitat: si ara es valida en qualsevol màquina d’accés a la xarxa, la validesa queda ampliada automàticament. Per a la resta de casos, l’ATM ha habilitat un formulari dinàmic on es pot sol·licitar la compensació, en cas que correspongui. Es pot trobar tota la informació sobre els procediments de compensació i el formulari dinàmic al web de l’ATM.

A més de la pàgina web, les persones usuàries disposen d’una centraleta per als dubtes específics dels casos de compensacions, al telèfon 93 120 53 30 (de dilluns a divendres no festius, de 9 a 21h). En qualsevol cas, el sistema impulsat per l’ATM evita consultes o gestions presencials als punts d’atenció de la xarxa.

Darrera modificació
divendres, juliol 10, 2020 - 07:45
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/mes-de-40000-titols-de-transport-caducats-han-estat-actualitzats-durant-primera-setmana