Autor
Redacció

Noves mesures a l’espai públic per afavorir els desplaçaments a peu, amb autobús i amb bici

L'Ajuntament de Barcelona eixamplarà els carrils bus del tram central de la Diagonal en tots dos sentits, entre d'altres mesures de transformació urbana.

Amb la recuperació de les activitats després de l'emergència sanitària, especialment a partir del setembre, el govern municipal de Barcelona ha anunciat que ampliarà les mesures adoptades fins ara amb noves intervencions en l'espai públic. L'objectiu és transformar-lo progressivament per convertir Barcelona en una ciutat més saludable, més humana i de distàncies curtes, i tornar a encaminar la mobilitat cap als modes més sostenibles i segurs com són caminar, agafar el transport públic o anar amb bicicleta.

Dins d'aquest pla, l'Ajuntament preveu realitzar diverses actuacions per millorar la xarxa de carrils bus de la ciutat i l'accés a estacions d'autobusos interurbans. Les actuacions en carrils bus per on circulen línies de TMB són quatre:

  • A la Diagonal, entre Francesc Macià i Aragó, ampliació dels carrils bus en tots dos sentits, insuficients ara en amplada, per garantir la correcta circulació dels autobusos. S'eliminarà un carril de circulació en sentit Besòs.
     
  • A la Gran Via, entre el passeig de Gràcia i Marina, creació d'un segon carril bus al tronc central en direcció Besòs en coherència amb els dos carrils bus que precedeixen aquest tram des de la plaça d'Espanya fins al carrer de Balmes. S'eliminarà un carril de circulació en sentit Besòs.
     
  • A l'avinguda d'Esplugues, creació d'un nou carril bus d'entrada a la ciutat que substituirà un carril de circulació.
     
  • A la Diagonal, de Pius XII a Zona Universitària, creació d'un segon carril bus de sortida de la ciutat substituint un carril de circulació, que a més permeti que els autobusos es puguin avançar quan n'hi hagi d'aturats a les parades. D'aquesta manera hi haurà dos carrils bus d'entrada i dos de sortida.

En la llista d'actuacions s'hi inclouen l'ampliació de voreres a la ronda Universitat i el carrer Pelai, i dos nous corredors bici, un dels quals al carrer Aragó. D'altra banda, l'Ajuntament recuperarà la major part dels talls viaris del període d'emergència, consolidarà les restriccions en 34 vies secundàries i incorporarà definitivament al programa Obrim Carrers la Via Laietana, l'eix de la carretera de Sants-Creu Coberta i el del passeig de Sant Joan - Pi i Margall, que es tancaran al trànsit cada cap de setmana la tardor vinent.

Més informació al dossier de premsa de l'Ajuntament de Barcelona.

Darrera modificació
divendres, juliol 3, 2020 - 08:00
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/noves-mesures-lespai-public-afavorir-desplacaments-peu-amb-autobus-amb-bici