02.07.2020
Autor
Premsa TMB

Els transports de TMB continuen la recuperació i superen el milió de validacions diàries

Subtítol

El servei de metro s'allarga fins a les 2 de la matinada a partir del cap de setmana vinent i tot el juliol

Després del final del confinament, els transports operats per TMB estan en procés de recuperació d’usuaris, que es van incrementant paulatinament dia a dia. Dimarts passat, 30 de juny, es va superar per primera vegada el milió de validacions al metro i els autobusos, i ahir dimecres es va assolir el nivell màxim des del 13 de març, amb 1.040.520 viatges, dels quals 670.387 al metro i 370.133 als autobusos, segons el recompte provisional.

Són xifres que representen un 52% de la demanda habitual en aquestes dates; per tant, es pot dir que s’ha cobert més de la meitat del camí de la recuperació de la confiança de la ciutadania en el transport públic.

Recordem que en el procés de desescalada els transports públics ha adoptat mesures inèdites d’higiene i de control que, combinades amb una oferta del 100% i l’ús de les tecnologies de la informació, estan permetent el retorn dels usuaris a mesura que es normalitza l’activitat al territori metropolità. TMB acompanya el procés amb una campanya amb el lema Amb responsabilitat i confiança orientada a recordar que el metro i els autobusos són les millors alternatives per a moltes de les necessitats de desplaçament i que practicar la mobilitat sostenible és segur i, a més, aporta beneficis per al conjunt de la societat.

Dues hores més de metro el cap de setmana

D’altra banda, el servei de metro passarà a prolongar-se dues hores les nits dels divendres i els dissabtes del mes de juliol. Així, a partir de divendres vinent, 3 de juliol, i tots els caps de setmana del mes, els últims trens sortiran de les estacions terminals de cada línia a les 2 de la matinada en comptes de les 12 de la nit.

La mesura ha estat consensuada al si de l’Autoritat del Transport Metropolità en el context de la represa progressiva de l’activitat després del confinament per frenar la pandèmia de Covid-19.

La resta de dies, de diumenge a dijous. l’horari del metro continuarà com fins ara, de les 5 del matí fins a mitjanit, un horari implantat el març passat en el marc de l’estat d’alarma i les restriccions generals de l’activitat.

Els horaris de servei de les línies d’autobusos de TMB no tindran variació.

Dins del procés de normalització del sistema de transport públic, TMB va recuperar dissabte passat el funcionament del funicular de Montjuïc en el seu horari de la temporada d’estiu, de 7.30 del matí a 10 de la nit, i dilluns va obrir de nou el telefèric de Montjuïc.

Darrera modificació
19.09.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/transports-de-tmb-continuen-recuperacio-superen-milio-de-validacions-diaries