Autor
Redacció

Parcs, hotels, espais artístics... la nova vida de les instal·lacions ferroviàries

La progressiva conscienciació sobre la necessitat d'impulsar la sostenibilitat està portant a reaprofitar i rehabilitar edificis. Així passa també amb antigues instal·lacions ferroviàries, que amb un redisseny i un canvi d'usos reneixen per viure una segona vida, o per esdevenir espais multifuncionals.

Un article a la revista Lifestyle de l'empresa Porcelanosa en mostra alguns exemples. Des del futur hotel de luxe a l'antiga estació de Canfranc, a Osca, fins als horts urbans que proliferen en estacions de tren de Tòquio, a partir de la iniciativa Soradofarm.

La notícia també esmenta l'estació de Foc, a la L10 Sud del metro de Barcelona. Foc compta amb un espai per realitzar exposicions o activitats culturals. A més, l'equipament en si mateix val una visita, ja que és obra de l'estudi de l'arquitecte japonès Toyo Ito, i destaca per les imatges que, sobre les parets, recreen el passat de la Fira, quan se la coneixia com a Fira de Mostres. El revestiment de ceràmica és de la firma Porcelanosa, igual que el de l'estació Fira, de la L9 Sud.

 

Darrera modificació
dimarts, juny 23, 2020 - 08:52
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/parcs-hotels-espais-artistics-nova-vida-de-installacions-ferroviaries