Autor
Carme Becerra

La plataforma kV reclama abaratir la despesa energètica nocturna de la indústria

La petició pretén augmentar la competitivitat del sector industrial en un moment delicat per l'impacte econòmic de la Covid-19. 

La plataforma energètica kV —organització sense ànim de lucre d'empreses i associacions, entre les quals, TMB— fa una crida a la necessitat urgent d'abaratir els costos energètics de la indústria en horari nocturn per alleujar els efectes de la crisi.

Segons expliquen en un comunicat, la introducció d'un període en la tarifa d'accés a la xarxa per a totes les nits de l'any, que denominen P7, suposaria més d'un 30% d'estalvi en el consum energètic del sector industrial, en un moment difícil a causa de l'impacte econòmic que ha provocat el coronavirus.

Aquest canvi permetria als consumidors laminar la seva demanda i modificar la corba de càrrega a fi d'estalviar en la factura d'electricitat.

Accelerar la transició energètica

Els membres de la plataforma kV assenyalen com a avantatges no només els estalvis en les tarifes d'accés a la xarxa per sobre del 30%, sinó també l'impuls que rebria la transició energètica. Una acceleració que es produiria en existir un incentiu per al desenvolupament d'agrupacions de consumidors industrials.

Així mateix, l'entitat afirma que s'afavoririen els contractes bilaterals amb lliurament físic, amb la previsible aparició de nusos d'agregació (contractes de compravenda establerts directament entre empreses consumidores i empreses generadores d'electricitat, negociats lliurement quant a quantitats, preus, terminis i condicions de contractació).

En defensa dels consumidors elèctrics

Per explicar el model que proposa, la plataforma kV ha endegat un calendari de visites institucionals per fer pública la proposta i cercar els canvis legislatius pertinents. Anteriorment es van aconseguir modificacions de lleis que van beneficiar les empreses i entitats que defensa kV.

La plataforma kV és una evolució de la kV 25/30, que vol representar els consumidors d'energia d'alta tensió. Els seus promotors són SEA Empresarios Alaveses, Grupo ASE, Federació Espanyola d'Associacions de Fonedors (FEAF), Desenvolupament Protecció Ambiental, Metro Bilbao i Transports Metropolitans de Barcelona, i els acompanyen en les seves reivindicacions un centenar d'empreses associades.

L'agrupació treballa per detectar els problemes comuns relacionats amb el consum energètic i traslladar i promoure solucions viables i responsables socialment i mediambientalment.

Darrera modificació
dijous, juny 18, 2020 - 13:57
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/plataforma-kv-reclama-abaratir-despesa-energetica-nocturna-de-industria