Autor
Marta Espinosa

TMB se suma a la campanya d'UITP i de Nacions Unides el Dia del Medi Ambient

Sota el lema ‘It’s time #ForNature’, la iniciativa remarca que el transport públic és clau perquè el món sigui més resistent i sostenible després de la pandèmia

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) se suma a la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, avui 5 de juny, i dona suport a la campanya que impulsen conjuntament la Unió Internacional de Transport Públic (UITP) i el programa de medi ambient de les Nacions Unides.

Enguany, el lema mundial és It’s time #ForNature ("és el moment de la natura", en català) i està centrat en la biodiversitat, les espècies que habiten el nostre planeta i els ecosistemes dels quals depèn la salut humana. La campanya global alerta sobre la degradació ambiental i vol conscienciar sobre la importància de preservar el medi ambient tot apostant pel transport públic per millorar la salut tant de les persones com del planeta.

TMB, com l’operador de transport de viatgers més important de Barcelona i l’àrea metropolitana, combat el canvi climàtic i té la reducció d'emissions contaminants a l’aire com una prioritat. Un any més participa en la commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient, enguany fent difusió de l’espot audiovisual de la campanya de la UITP i de l’ONU a través dels canals de comunicació corporatius: xarxes socials, web i MouTV. Així, la companyia desitja arribar a una nova normalitat’de manera més sostenible, recomana ara més que mai utilitzar el transport públic en els desplaçaments i agraeix als usuaris la col·laboració per construir ciutats eficients i un món més sostenible i saludable.

Declaració institucional en favor del transport públic

Inger Andersen, directora executiva del programa de Medi Ambient de les Nacions Unides, i Mohamed Mezghani, secretari general de la UITP, signen la declaració conjunta titulada Superant la Covid-19 pel bon camí i destaquen que malgrat la incidència global de la crisi sanitària, la lluita contra el canvi climàtic no s’atura. Per això reclamen inversions per tenir un transport públic net, eficient, assequible i ecològic, com a eina clau dels països i ciutats que ajudi a limitar les emissions nocives, la contaminació acústica, els accidents de trànsit i l’empremta humana a la natura i que tingui un paper clau en la recuperació, perquè el món sigui més resistent i sostenible després de la pandèmia.

L’Assemblea General de les Nacions Unides va decretar l’any 1972 la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient cada 5 de juny. Des del 1973, diferents països d'arreu del món, amb diferents iniciatives, commemoren el dia dedicat a la sostenibilitat, a l'energia verda i a preservar al màxim el planeta Terra. Us deixem el vídeo de la campanya.

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 13:22

Source URL: https://noticies.tmb.cat/medi-ambient/tmb-se-suma-campanya-duitp-de-nacions-unides-dia-medi-ambient