Autor
Redacció

Alamys advoca per trobar sortides a la crisi en diàleg amb els governs locals i estatals

Els metros llatinoamericans veuen en perill la continuïtat de les operacions després dels efectes “devastadors” de la pandèmia.

L'Associació Llatinoamericana de Metros i Subterranis (Alamys) ha emès una declaració davant la crisi sanitària global en què emplaça les administracions a tractar amb els operadors la millor manera de recuperar els transports ferroviaris i preservar així el seu paper com “un dels sectors econòmics més importants en les diferents ciutats on són presents”, pel seu elevat nivell d'eficiència ambiental, per l'ocupació que generen i per l'impacte positiu en l'entorn.

Alamys constata que la pandèmia de Covid-19 ha tingut conseqüències “devastadores en tots els àmbits, especialment en el financer, per les importants baixades en els viatges”, sense una perspectiva clara de recuperació. “Aquest difícil panorama podria posar en perill la continuïtat de l'operació dels nostres sistemes al servei de les persones —apunta l'entitat—, tot i que ha estat el transport públic el motor mobilitzador per als que compleixen tasques essencials (salut, proveïments, serveis bàsics, entre altres), i per mantenir el funcionament de les ciutats”.

La declaració apunta als governs locals i centrals com els referents per abordar aquesta situació i crida els associats a sostenir “un diàleg permanent i directe” amb les respectives autoritats, ”amb la finalitat de buscar i analitzar com es poden adoptar les mesures i plans que ens permetin suportar de la millor manera possible aquest difícil moment a causa de l'emergència sanitària a nivell mundial”.

Alamys es va crear l'any 1987 amb l'objectiu de facilitar l'intercanvi d'experiències i tecnologies entre els països de Llatinoamèrica i de la península Ibèrica pel que fa al transport urbà ferroviari. En formen part 43 operadors —entre els quals TMB—, que sumen 2.675,6 quilòmetres de xarxa i més de 7.600 milions d'usuaris transportats.

Es pot llegir la declaració original al web d'Alamys.

Darrera modificació
dimecres, juny 3, 2020 - 08:01
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/alamys-advoca-trobar-sortides-crisi-dialeg-amb-governs-locals-estatals