Autor
Oriol Pàmies

El prototip de separació de l’espai del conductor ja s’ha provat en un autobús

Comença la fabricació en sèrie de mampares de policarbonat per augmentar la protecció dels conductors contra els contagis.

Des de la setmana passada hi ha un autobús de la cotxera de Ponent equipat amb una separació vertical del lloc de conducció, de tipus mampara, destinada a augmentar la seguretat dels treballadors i minimitzar el risc de contagi. A partir d'aquest prototip, el fabricant de carrosseries Indcar produirà aquestes separacions per a tots els vehicles de la marca Volvo de la flota de TMB, que són 94 entre estàndards i articulats.

El mateix procediment d'instal·lació i validació de prototip se seguirà amb els altres models d'autobús de la flota, fins a equipar-los tots 1.140 amb aquesta nova mesura de prevenció, que se suma a les implantades amb anterioritat per frenar la propagació del coronavirus: entrada per la segona porta, separació del passatge i l'habitacle de conducció, no venda ni bescanvis a bord.

El transport de viatgers és un servei bàsic que s'ha mantingut actiu durant tot l'estat d'alarma per assegurar la mobilitat de persones amb feines essencials. A mesura que avanci el procés de desconfinament, l'oferta de transport públic anirà augmentant, de manera que també s'aniran reforçant les mesures de protecció del personal i en general totes les que facin dels autobusos un transport segur.

Imatge
El prototip de mampara muntat sobre la porta / Foto: Pep Herrero (TMB)

El prototip de mampara muntat sobre la porta del conductor / Foto: Pep Herrero (TMB)

Darrera modificació
dimarts, maig 19, 2020 - 08:00
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/prototip-de-separacio-de-lespai-conductor-ja-sha-provat-autobus