Autor
Carme Becerra

TMB dona suport a la petició a Europa per col·locar el transport al centre de la recuperació

A través de la UITP, més de 80 responsables d'empreses de gairebé 20 ciutats recorden a les institucions europees el paper clau del transport públic: quant a l'economia, la inclusió social, la salut i la sostenibilitat.

El conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi, ha estat un dels signants, juntament amb directius d'altres empreses de transport públic d'arreu d'Europa, d'una carta oberta a les institucions comunitàries.

El missatge que s'envia, i que encapçala la Unió Internacional del Transport Públic (UITP), reclama que els plans dels organismes europeus per rescabalar els danys en la salut, l'economia o la sostenibilitat provocats pel coronavirus situïn el transport públic urbà al centre.

Un sector clau per a la societat

Aquesta petició se sosté en dades. Per exemple, es menciona que a Europa el sector del transport públic preveu unes pèrdues de 40.000 milions d'euros d'aquí a finals d'any a causa de la Covid-19. O que els gairebé 60 bilions de viatges per any que feien els europeus abans de la pandèmia contribuïen decisivament a reduir la congestió de trànsit, que té un cost anual per a l'economia del continent de 100 bilions d'euros.

La carta també cita els beneficis per a l'ocupació, la salut pública i, per descomptat, la sostenibilitat mediambiental. Amb aquestes xifres com a aval, els signants del document, procedents de gairebé 20 ciutats diferents, insisteixen en la necessitat d'adoptar mesures específiques i excepcionals, a nivell europeu, a favor del transport públic, i demanen un ràpid desplegament de les resolucions.

Podeu consultar en aquest enllaç el text de la carta.

Darrera modificació
dilluns, maig 18, 2020 - 08:04

Source URL: https://noticies.tmb.cat/medi-ambient/tmb-dona-suport-peticio-europa-collocar-transport-centre-de-recuperacio