Autor
Redacció

Des d’avui és obligatori portar mascareta als transports públics

TMB està informant a través dels seus canals de la nova mesura, que regeix tant als vehicles com a les estacions i parades.

Segons l’ordre del ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana publicada ahir al BOE, des d’aquest dilluns és obligatori l’ús de mascaretes que tapin el nas i la boca quan es viatgi als transports públics de tot Espanya. També n’han de portar els treballadors dels operadors de transport que tinguin contacte amb els usuaris.

La mateixa ordre estableix que als transports col·lectius urbans i periurbans els usuaris mantinguin la màxima separació possible i que com a referència s'ocupi la meitat dels seients i que en les plataformes no se superin les dues persones per metre quadrat.

El mateix ministeri ha fet arribar una important partida de mascaretes als ajuntaments perquè les distribueixin a les xarxes. L’Ajuntament de Barcelona i altres ajuntaments de l’àrea metropolitana han iniciat aquest matí abans de les 7 el repartiment d’aquestes mascaretes en estacions de metro i parades d’autobús significatives. Els punts i les franges de repartiment s’aniran incrementant durant la setmana fins a esgotar les existències.

Per la seva banda, TMB està informant de la nova mesura a través dels seus canals. S’especifica que és vigent tant dins dels vehicles com a les estacions i parades.

Darrera modificació
dimarts, maig 5, 2020 - 08:35
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/des-davui-es-obligatori-portar-mascareta-transports-publics