Autor
Carme Becerra

TMB s'afegeix al #GivingTuesdayNow amb dues iniciatives de compromís social

El moviment solidari global convida a fer del 5 de maig un dia de generositat per respondre a l'emergència causada per la Covid-19.

Per sumar-se a la iniciativa global que dedica el dimarts 5 de maig a unir esforços contra la pandèmia, TMB ha afegit al mapa mundial del #GivingTuesdayNow dues accions recents: la campanya Amor gegant per a la gent gran i els trasllats solidaris de malalts de Covid-19.

La primera de les dues activitats es va realitzar amb èxit junt amb el Gremi de Floristes de Catalunya, coincidint amb la diada de Sant Jordi. Va consistir a col·locar roses als seients reservats del metro i els autobusos, destinats a les persones amb dificultats de mobilitat. D'aquesta manera, s'homenatjava el col·lectiu més castigat per la Covid-19.

D'altra banda, el mapa mundial també recull els trasllats solidaris de malalts de coronavirus (des d'hospitals fins a espais de confinament) que s'estan portant a terme des de l'1 d'abril amb autobusos i conductors voluntaris de TMB (més de 200). El transport de persones afectades per la Covid-19 ha estat fruit de la col·laboració de la Fundació TMB i el Consorci Sanitari de Barcelona, Bombers de Barcelona i SEM.

Tothom pot participar-hi

La proposta original #GivingTuesday va néixer als Estats Units per dedicar a les donacions i la solidaritat un dia del mes de desembre, com a contrapartida a les dues jornades destinades a fomentar el consum previ al Nadal: el Black Friday i el Ciber Monday. Amb motiu de la pandèmia, s'ha afegit enguany el 5 de maig a les mostres de solidaritat mundials.

A Catalunya, aquest dia per donar (diners, temps, les gràcies...) té un punt de trobada al web GivingTuesday.cat. Allà tant les empreses com els particulars poden trobar causes socials a les quals donar suport, afegir les seves pròpies iniciatives, explicar la seva història de voluntariat, expressar un agraïment o ajudar a fer d'aquest 5 de maig un èxit difonent-ne la celebració. Animeu-vos-hi!

Darrera modificació
dilluns, maig 4, 2020 - 08:50
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/tmb-safegeix-givingtuesdaynow-amb-dues-iniciatives-de-compromis-social