22.04.2020
Autor
Premsa TMB

TMB i el Gremi de Floristes reten homenatge a la gent gran amb roses al bus i al metro

Subtítol

Demà, diada de Sant Jordi, els usuaris trobaran roses als seients reservats dels vehicles perquè puguin fer-ne una foto i dedicar-la als més vulnerables

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i el Gremi de Floristes de Catalunya col·laboren en una iniciativa que té com a objectiu retre homenatge a la gent gran, el col·lectiu més castigat per la crisi del coronavirus.

L’acció Amor gegant per a la gent gran, que s’ha volgut fer coincidir amb la diada de Sant Jordi, consisteix en la col·locació de roses vermelles als seients reservats del metro i autobusos, generalment de color gris i senyalitzats com d’ús preferent per a persones grans o amb dificultats de mobilitat.

Les roses han de servir d’inspiració per retre un homenatge a la gent gran, que aquests dies són el col·lectiu de risc més vulnerable i no poden sortir de casa, i d’una manera simbòlica apropar-los a tots la celebració de la festa de Sant Jordi.

Els viatgers que es trobin la rosa dins els vehicles i trens no se la podran endur, l’hauran de deixar al seient; la invitació és a fer-ne una fotografia i compartir-la a les xarxes socials amb l’etiqueta #UnaRosaPerALaGentGran i dedicar-la als seus éssers estimats d’edat avançada. Les roses aniran acompanyades d’un fullet, on s’explica la naturalesa de l’acció i que agrairem que també es deixi al seient on es trobi, perquè l’usuari que vingui després pugui informar-se i participar en la iniciativa.

L’acció ha comptat amb la col·laboració del Mercat de Flor i Planta de Vilassar de Mar i de Mercabarna, que han coordinat juntament amb el Gremi de Floristes la recopilació de les 2.000 roses perquè fossin de producció local del Maresme.

Rosa sobre un seient reservat del metro / Foto: Pep Herrero (TMB)

Darrera modificació
19.09.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-gremi-de-floristes-reten-homenatge-gent-gran-amb-roses-bus-metro