Autor
Carme Becerra

Una plataforma permet consultar l'evolució de l'ús del transport durant l'emergència sanitària

L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) mostra al seu web l'oferta i la demanda, actualitzades cada dia, de tots els operadors del sistema integrat.

A tot arreu on ha impactat la Covid-19, l'ús del transport públic ha sofert importants fluctuacions en la demanda; també ha estat així a l'àrea de Barcelona. Al mateix temps, els operadors han anat adaptant l'oferta a les indicacions de les autoritats i a la disponibilitat de recursos.

En aquest context, l'ATM ha creat un repositori al seu web en el qual actualitza, diàriament, quins nivells d'ocupació han registrat els diferents modes de transport públic des del 8 de març, poc abans de la declaració de l'estat d'alarma (el dissabte 14 de març).  Igualment, recull la progressiva adaptació de l'oferta de les xarxes de TMB (metro i autobusos) i de la resta d'operadors.

Les dades es presenten a través de dues gràfiques i un quadre en què l'usuari pot canviar algunes de les variables que es mostren. Les imatges deixen veure com la davallada de la demanda va iniciar-se de forma molt clara un dia abans de la declaració de l'estat d'alarma i va anar accentuant-se en les jornades posteriors.

Evolució a les xarxes de TMB

Agafant l'exemple del metro, les validacions del 14 de març van representar un 25,7% de les comptabilitzades un dia similar de l'any anterior. El diumenge 19 d'abril, aquest percentatge no arribava al 6%. Quant als autobusos operats per TMB, el 14 de març les xifres van ser d'un 23,7% respecte al dia equivalent del 2019, i van passar al 4% el 19 d'abril.

Totes les dades (que poden exportar-se) estan disponibles a l'espai monogràfic que el web de l'ATM dedica a la Covid-19.

Darrera modificació
dimecres, abril 22, 2020 - 08:00
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/plataforma-permet-consultar-levolucio-de-lus-transport-durant-lemergencia-sanitaria