16.04.2020
Autor
Premsa TMB

TMB analitza amb operadors de grans ciutats del món els efectes del Covid-19 en el transport

Subtítol

Gestió de la demanda, mesures sanitàries, finançament i imatge pública, identificats com els principals reptes a abordar a curt termini

El conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi, va participar ahir, juntament amb directius de les principals empreses de transport de diverses ciutats del món, en una sessió extraordinària del Policy Board (comitè de direcció) de la Unió Internacional de Transport Públic (UITP) per analitzar les seqüeles que deixarà el Covid-19 en la gestió de la mobilitat.

Gerardo Lertxundi va destacar en la seva exposició la gestió que està fent TMB de la crisi, a través d’un Comitè de Coordinació que es va constituir des del primer moment, i que basa la seva estratègia d’actuació en tres eixos clau: la salut, el servei i la comunicació.

La reunió extraordinària del Policy Board, òrgan decisori de la UITP en matèria de polítiques de transport, va ser convocada pel secretari general de l’organització, Mohamed Mezghani. Entre d’altres, hi van participar els responsables del principals operadors de Nova York, Londres, Singapur, Shenzhen, Seül, Milà i Barcelona.

Un dels principals reptes que es va identificar és la gestió de la demanda, davant la necessitat de donar resposta a l’oferta del transport públic que es necessita i, alhora, protegir la salut dels usuaris i dels empleats. Fer compatibles els criteris sanitaris amb els criteris de gestió de la mobilitat és un des principals desafiaments als quals s’enfronten els operadors de transport.

Un altre element de preocupació és la imatge del transport públic, en un context en el qual s’aconsella la seva no utilització per evitar la proximitat de les persones, enfront el repte de la sostenibilitat i el compromís col·lectiu per preservar el medi ambient, que farà necessari recuperar l’atracció per l’ús dels sistemes de transport col·lectius.

També preocupa el repte del finançament i la necessitat d’assignar fons per equilibrar els comptes de resultats del transport públic, en un context de baixa demanda i d’una oferta adaptada per garantir les mesures de seguretat que determinen les autoritats sanitàries.

La presència de TMB en aquest fòrum s’emmarca en la continua activitat de participació de la companyia en diferents òrgans nacionals i internacionals d’anàlisi de la gestió de la crisi del Covid-19, en els quals el model de TMB està sent molt valorat i reconegut.

Darrera modificació
19.09.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-analitza-amb-operadors-de-grans-ciutats-mon-efectes-covid-19-transport