14.04.2020
Autor
Premsa TMB

El passatge al metro ha estat aquest matí un 6% inferior al de l'última setmana de març

Subtítol

Els autobusos de TMB tampoc han tingut problemes d'ocupació en el primer dia laborable sense la restricció màxima de mobilitat

El primer dia feiner després de l’aixecament de les restriccions màximes de l’estat d’alarma s’està desenvolupant amb normalitat i una baixa afluència de passatge, semblant a la de la setmana del 23 al 29 de març. Fins a les 8 del matí s’ha registrat al metro un 81% menys de validacions que el dimarts posterior a la Setmana Santa del 2019, un nivell de passatge un 6% per sota del que es va comptabilitzar el dia 24 de març en la mateixa franja, quan hi havia el mateix nivell de restricció de l’activitat no essencial.

Als autobusos el nivell d’ocupació també és semblant al de la setmana de finals de març i no s’han registrat  incidències.

Recordem que avui ha entrat en vigor una nova oferta de servei a les xarxes de metro i autobusos de TMB per adequar-ne la capacitat i donar un millor servei a les persones que s’han de desplaçar per motius imprescindibles. Així, la xarxa de metro dona la màxima oferta disponible i posa en circulació el 60% dels trens, amb pics de fins al 75% en les franges i línies de més demanda. A la xarxa d’autobusos el servei arribarà fins al 50% d’un laborable.

Durant la Setmana Santa la demanda de transport públic ha estat baixa. Ahir en l’acumulat del dia es van registrar un 91% menys de validacions al metro i un 94% menys als autobusos en comparació amb el Dilluns de Pasqua de l’any passat.

Voluntaris de les associacions de Creu Roja i Protecció Civil estan distribuint mascaretes a les entrades d’una trentena d’estacions de metro des de les 6.30 h del matí.

Portar mascareta tant dins dels vehicles com a les estacions, parades i passadissos és una de les recomanacions de les autoritats per a les persones que s’han de desplaçar inajornablement i no poden fer-ho a peu o amb mitjans propis. Una altra és procurar mantenir una distància de seguretat amb els altres usuaris. També són recomanables els guants. A la sortida, cal rentar-se bé les mans amb aigua i sabó o amb un gel hidroalcohòlic de seguida que es pugui.

Darrera modificació
19.09.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/passatge-metro-ha-estat-aquest-mati-6-inferior-de-lultima-setmana-de-marc