Autor
Redacció

Nova separació física entre els espais dels passatgers i del conductor als autobusos

Continua reforçant-se la prevenció dels contagis de coronavirus amb mesures de distanciament, d'higiene i altres d'organitzatives.

Aquesta setmana els autobusos de TMB han incorporat una nova mesura de protecció de l'espai de conducció en relació amb la lluita contra el coronavirus: una barrera de plàstic gruixut que separa físicament l'espai dels passatgers del del conductor. Aquesta separació s'afegeix a la senyalització informativa que tanca el pas entre les validadores i els seients del davant, que estan anul·lats.

La mesura reforça les altres que s'han pres per imposar una distància preventiva en el servei d'autobusos, que com els altres transports públics es manté en funcionament per fer possibles els desplaçaments de les persones que actuen en serveis essencials. Així, anteriorment es va eliminar la venda de bitllets, els bescanvis i la resta de l'atenció al client a bord, es va tancar la primera porta dels autobusos, es va habilitar la segona porta per a la pujada dels passatgers i es va senyalitzar el nombre màxim d'usuaris admesos en cada vehicle seguint la pauta de no superar una tercera part de la capacitat nominal.

El sentit d'aquestes normes, que estan en línia amb les indicacions de les autoritats sanitàries, és la prevenció dels contagis entre els ciutadans i els treballadors. Mantenir l'estat de salut de la plantilla ha estat una prioritat, ja que sense personal no hi hauria transport públic i se'n ressentiria l’atenció sanitària, el comerç bàsic, la neteja, etcètera.

Minimitzar l'exposició

En la rereguarda de l'operació, s'han pres decisions en la línia de donar una oferta de transport reduïda, adaptada a les polítiques definides per les administracions i a una demanda molt per sota de l'habitual, i minimitzar l'exposició de la plantilla al contagi. Així, els conductors treballen de manera rotatòria i els que no treballen un dia es mantenen en confinament a casa. S'han elaborat nous horaris per adaptar-los a la nova oferta i a una sèrie d'actuacions per protegir més els treballadors: s'han eliminat provisionalment els temps morts al carrer que alguns conductors tenien entre dues parts del servei diari i s'han acostat els punts de relleu a les cotxeres. També s'han habilitat autobusos llançadora porten i recullen els conductors als punts de relleu perquè no hagin de fer recorreguts pel carrer.

A això s'hi sumen les instruccions de prevenció i higiene que el servei de salut de TMB ha anat distribuint les últimes setmanes, la desinfecció diària dels autobusos i la disponibilitat de gel hidroalcohòlic i líquid desinfectant al lloc de conducció.

Darrera modificació
dissabte, abril 11, 2020 - 10:08
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/nova-separacio-fisica-entre-espais-passatgers-conductor-autobusos