08.04.2020
Author
Premsa TMB

El pagament de les tarifes del transport públic es restitueix a partir del 10 d’abril

Subtítol

Finalitza la restricció de mobilitat per als sectors no essencials i, per tant, el període de suspensió de les tarifes integrades de l'ATM de Barcelona

El Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità de l’àrea de Barcelona va aprovar per unanimitat la setmana passada la suspensió temporal del pagament de les tarifes del transport públic, entre els dies 2 d’abril i 9 d’abril. Aquest acord, consensuat per la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), doncs, expira aquest dijous, que serà l’últim dia en el qual aquesta mesura romandrà vigent. A partir de les 00h del 10 d’abril, (mitjanit de dijous a divendres), quedarà restituït el pagament de les tarifes integrades del transport públic a l’àrea de Barcelona, tal com estava previst.

La mesura aplicada els darrers dies ha coincidit amb la restricció excepcional de la mobilitat, derivada de l’aturada de tots els sectors econòmics que fossin serveis no essencials. Per tant, es tractava de posar la xarxa a disposició d’aquelles persones dedicades a serveis essencials i autoritzades a desplaçar-se, quelcom que, durant aquests dies, els cossos de seguretat han contribuït a garantir.

L’ATM de Barcelona recorda a totes les persones usuàries que han fet ús del transport públic entre el 2 i el 9 d’abril, que guardin qualsevol abonament de transport la validesa del qual estigués en marxa durant aquest interval de vuit dies. Per exemple, seria el cas d’una persona que disposés d’una T-usual o una T-jove ja començada el dia 2 d’abril. Un cop acabi el període d’emergència, es compensaran aquests vuit dies de gratuïtat (o els dies corresponents no aprofitats, en cas que el títol hagi caducat entre el 2 i el 9 d’abril), en tant que l’atenció i sol·licituds presencials estan temporalment interrompudes.

El comunicat original de l'ATM es pot consultar al seu web (https://www.atm.cat/web/ca/notesdepremsa.php).

Darrera modificació
08.04.2020
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/pagament-de-tarifes-transport-public-es-restitueix-partir-10-dabril