04.04.2020
Autor
Premsa TMB

TMB col·labora amb l'investigador Oriol Mitjà en un assaig clínic per frenar la Covid-19

Subtítol

Integrants de la plantilla podran participar en l'estudi d'un possible tractament per evitar la infecció en persones de risc, coordinat per la Fundació de Lluita contra la Sida

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) s’ha afegit com a empresa col·laboradora en un assaig clínic, liderat pel metge Oriol Mitjà, que estudia com frenar la transmissió del virus que causa la Covid-19 mitjançant un fàrmac, la hidroxicloroquina, capaç d’evitar la infecció en les persones que han estat en contacte estret o de risc amb un cas positiu.

La hidroxicloroquina és un fàrmac ja comercialitzat i per tant segur. Si es verifica la validesa del tractament, s'obrirà una via addicional per al control de l’epidèmia de coronavirus al món. L’estratègia podria reduir la transmissió comunitària del nou coronavirus, tot comportant un benefici significatiu pel que fa a vides salvades.

La Fundació de Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses coordina l’estudi en col·laboració amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l'Institut Català de la Salut i l'Hospital Germans Trias i Pujol. Té l'aprovació de l'Agencia Española del Medicamento i l’OMS.

Des d’aquesta setmana, la unitat sanitària del servei de prevenció de TMB ha iniciat la col·laboració en aquest assaig mitjançat la notificació dels casos de nova aparició que siguin positius dins la plantilla, previ consentiment de la persona afectada. Els responsables de l’estudi fan la gestió directament amb els candidats a participar-hi, els administren la medicació i els fan les proves necessàries.

Continua la baixa afluència de passatge al transport públic

Ahir divendres, el segon dia de suspensió de les tarifes del sistema integrat de transport de l’àrea de Barcelona es va desenvolupar amb normalitat i una baixa afluència de passatge, semblant a la dels últims dies. A Metro, la demanda va baixar un -92,6% en relació a un divendres habitual i a Bus un -95%. Avui, el passatge continua en nivells similars a l’últim cap de setmana.

Recordem que les tarifes han quedat en suspens del 2 al 9 d’abril per decisió de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM). Així, les persones que es desplacen obligatòriament poden viatjar a les xarxes de metro i autobusos de TMB sense abonar la tarifa, validant a l’entrada però sense que això afecti el saldo de la targeta. En aquest període de suspensió, es pot accedir a les estacions de metro i als autobusos amb qualsevol bitllet o abonament, fins i tot encara que s’hagi exhaurit. Hi ha controls de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana per assegurar que els viatges que s’hi fan estan justificats.

Darrera modificació
19.09.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-collabora-amb-linvestigador-oriol-mitja-assaig-clinic-frenar-covid-19