Autor
Clara Sánchez

Turisme ferroviari en confinament: visites virtuals al metro de Moscou i l'estació Delicias

L'arquitectura del metro de Moscou és tan popular que s'ha convertit en un símbol més d'aquesta ciutat, com hem comentat diverses vegades al TMB Notícies. L'estil soviètic però alhora modern que caracteritza l'interior d'una part de les estacions és motiu d'enyorança per als residents de la ciutat. És per aquesta raó que se'ls està oferint la possibilitat de poder observar les estacions més emblemàtiques i boniques, com per exemple la que fa honor al poeta Vladímir Maiakovski, mitjançant tours virtuals. Instagram és la xarxa social per la qual el metro de Moscou ofereix les seves activitats, entre les quals podem destacar imatges dels centres de control, narracions de la història del metro i fins i tot l'accés a estacions fantasma.

Aquesta iniciativa és una de les moltes que s'estan activant perquè el confinament sigui més entretingut i enriquidor. A Madrid es compleixen 140 anys de la inauguració oficial de l'estació de Delicias, la primera estació monumental que va tenir la capital. Per commemorar aquest aniversari la Fundació, a través del seu Museu del Ferrocarril, en col·laboració amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Renfe, Adif i l'Ajuntament de Madrid, ha organitzat l'exposició Madrid-Delicias. 140 años de una estación, que ret homenatge a l'esplèndid edifici que és seu del Museu des del 1984.

L'exposició virtual es pot visitar des del dia 30 de març a les 16:30 h, la mateixa hora en què va tenir lloc l'acte solemne d'inauguració.

També el Museu del Ferrocarril de Catalunya de Vilanova i la Geltrú ha obert les seves portes digitals.

Darrera modificació
dimecres, abril 8, 2020 - 17:31
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/turisme-ferroviari-confinament-visites-virtuals-metro-de-moscou-lestacio-delicias