02.04.2020
Autor
Premsa TMB

Es manté la baixa afluència al transport públic el primer dia de suspensió temporal del pagament

Subtítol

El metro registra a les 14 hores un 91% menys de passatge que un dijous laborable normal, el mateix nivell d'ahir. Guàrdia Urbana, Mossos i vigilants de seguretat han controlat aquest matí que els viatgers es desplacin per a activitats essencials

El primer dia de suspensió de les tarifes del sistema integrat de transport de l’àrea de Barcelona s’està desenvolupant amb normalitat i una baixa afluència de passatge, semblant a la dels últims dies, en el context d’una mobilitat molt restringida per les disposicions governamentals de l’estat d’alarma. Avui fins a les 14 hores s’ha registrat al metro un 91% menys de validacions que un dijous normal anterior a l’emergència sanitària, el mateix percentatge que ahir. La previsió és que l’acumulat del dia se situï igual que ahir en un nivell del -92%.

Als autobusos el nivell d’ocupació tampoc ha variat respecte de les últimes jornades. Ahir en l’acumulat del dia es van registrar poc més de 41.000 validacions, un 95% menys de l’habitual en un laborable.

Recordem que les tarifes han quedat en suspens del 2 al 9 d’abril per decisió de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM). Així, les persones que es desplacen obligatòriament poden viatjar a les xarxes de metro i autobusos de TMB sense abonar la tarifa, validant a l’entrada però sense que això afecti el saldo de la targeta. En aquest període de suspensió, es pot accedir a les estacions de metro i als autobusos amb qualsevol bitllet o abonament, fins i tot encara que s’hagi exhaurit.

La suspensió del pagament està condicionada al fet que es mantingui el baix nivell d’ocupació dels transports públics i per tant es respecti la distància de seguretat entre els viatgers. Per això la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra, en coordinació amb els efectius de seguretat de TMB, reforcen els controls al metro i als autobusos per garantir que només es desplacin les persones que estan autoritzades a fer-ho, d’acord amb el reial decret de l’estat d’alarma.


Mesures de protecció de la salut

D’altra banda, continuaran vigents les mesures de protecció de la salut dels usuaris i treballadors implantades fins ara. Així, als autobusos de TMB els conductors no fan atenció als usuaris, l’accés als vehicles és per la segona porta, en comptes de la primera, que es manté tancada en tot el recorregut, i s’ha separat l’espai del passatge i el del conductor.

A la xarxa de metro també es mantenen les mesures per evitar el contacte entre empleats i usuaris. Així, s’ha establert que els agents destinats a estacions no facin atenció directa i en els trens d’algunes sèries s’han bloquejat les portes més pròximes a la cabina i s’ha separat físicament l’espai per on entra i surt el conductor. En els trens on és possible, l’obertura de portes s’acciona de manera centralitzada en cada estació.

Igualment, continuen tancats els punts d’atenció situats a la xarxa de metro, de manera que els serveis d’informació i d’atenció al client es presten únicament a través dels intèrfons de les andanes i els vestíbuls, per telèfon, al web, l’app i les xarxes socials.

Darrera modificació
19.09.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/es-mante-baixa-afluencia-transport-public-primer-dia-de-suspensio-temporal-pagament