Autor
Carme Becerra

La UITP demana a Europa que garanteixi el transport públic durant la pandèmia

En una carta oberta a les institucions europees, la Unió Internacional del Transport Públic defensa la necessitat de mantenir actius els serveis essencials de transport públic.

La Unió Internacional del Transport Públic (UITP) ha sumat forces amb altres organitzacions del sector per demanar a les institucions europees un compromís amb la mobilitat durant l'emergència sanitària de la Covid-19.

En una carta oberta dirigida a la Comissió Europea, el Consell Europeu i el Parlament Europeu els ha sol·licitat que garanteixin els serveis bàsics i la supervivència del transport públic, en un moment en què aquest ha de fer possibles els desplaçaments essencials de professionals i ciutadans.

Per aconseguir-ho, assenyalen que les autoritats han de garantir per al transport públic la disponibilitat dels equips i productes sanitaris per protegir la seguretat i la salut de treballadors i viatgers.

Aquesta petició, un recull de bones pràctiques i consells i altra informació útil per als operadors del transport públic han estat agrupats per la UITP en un web sobre la pandèmia.

Els professionals, Guardians de la Mobilitat

L'organització també ha llançat la campanya Guardians of Mobility, que ressalta la tasca dels treballadors del transport públic, que no dubta a definir com a part dels herois anònims d’aquests dies. Com expliquen al web, els professionals de la mobilitat continuen desenvolupant la seva tasca malgrat les pors que, com qualsevol altra persona, poden tenir davant la malaltia.

La UITP també difon les experiències que, des d'aquesta primera línia de servei, s'estan portant a terme en diferents punts del món. Ja ha publicat dues anàlisis de la situació a Shenzhen (Xina) i Seül (Corea del Sud).

Darrera modificació
dijous, abril 9, 2020 - 12:17
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/uitp-demana-europa-que-garanteixi-transport-public-durant-pandemia