Autor
Carme Becerra

Un viatge pel transport públic d’arreu i les mesures preses arran de la Covid-19

El transport públic dels diferents països on el nou coronavirus va irrompent es mobilitza per frenar la pandèmia.

La primera vegada que sentíem a parlar d'un nou coronavirus, oficialment denominat SARS-CoV-2 però més conegut pel nom de la malaltia que provoca, Covid-19, era a la Xina cap a principis d’any. Des de llavors, el virus s'ha anat escampant pels cinc continents. El transport públic ha estat un dels sectors més afectats per la pandèmia, alhora que els operadors han col·laborat amb les autoritats, arreu del món, per ajudar a frenar-ne els contagis.

Hi ha sistemes que han tancat, com el metro i el metro lleuger de San Francisco, però la majoria han pres mesures de prevenció i han adaptat l'oferta per continuar donant servei als viatgers de sectors essencials, com a Barcelona.

En aquesta informació, fem un repàs de quina és la situació de les xarxes de transport d'una selecció de països. Comencem amb el tuit d'un article d'Urban Transport Magazine, que presenta una fotografia del que passa en diferents Estats, i finalitzem amb la Xina, on la situació va tornant, a poc a poc, a la normalitat. Un viatge en deu piulades.

Darrera modificació
dijous, abril 9, 2020 - 10:57
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/viatge-transport-public-darreu-mesures-preses-arran-de-covid-19