Autor
Marta Espinosa

Damià Calvet: "Les inversions en transport públic són mes necessàries que mai"

El conseller de Territori i Sostenibilitat i president de l'Autoritat del Transport Metropolità, Damià Calvet, ha traslladat al ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, les principals demandes de l’executiu català en relació amb la declaració de l'estat d'alarma i confinament pel que fa al transport públic

En una entrevista posterior ahir al vespre a TV3, Calvet va mostrar la seva preocupació pel que fa als costos i dificultats de finançament que està causant l'emergència sanitària. Per aquest motiu va reclamar una aposta per les infraestructures associades al transport públic i una "injecció econòmica" per recuperar la xarxa després de la crisi de la Covid-19. "Necessitem un nou Pla Marshall d'inversions en infraestuctures que formin part d'una agenda verda, que tingui en compte la transició energètica, l'economia circular i la descarbonització de la mobilitat. Les inversions en transport públic són més necessàries que mai en un escenari postemergència", va afirmar Calvet.  

El transport públic, un servei essencial 

El conseller va justificar la importància de la continuïtat del servei de metro, busos i trens, que és compatible amb el confinament general decretat. "El que volem és que es mogui com menys gent millor, però que els serveis bàsics de sanitat, ordre públic i abastament continuïn funcionant, i això requereix que sempre hi hagi una part de la xarxa de transport públic que funcioni". També va repassar les xifres de demanda, extraordinàriament baixes, entre un 70% i un 95% de decreixement, i la concentració del 40%-60% de l'oferta en les hores punta. 


Més informació a la nota de premsa del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. 

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 12:56
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/damia-calvet-inversions-transport-public-son-mes-necessaries-que-mai