Autor
Oriol Pàmies

Vídeo: així es fa la neteja i la desinfecció dels autobusos, amb canons d'ozó

Arran de l'emergència sanitària, s'ha incorporat el tractament amb gas per esterilitzar cada nit l'interior dels vehicles.

Perquè el transport públic pugui continuar atenent els desplaçaments inajornables durant  l’emergència sanitària provocada pel coronavirus, TMB està aplicant mesures especials de prevenció de contagis, entre les quals hi ha la neteja i desinfecció diària de la flota d'autobusos.

Per a la desinfecció ha començat a utilitzar-se ozó, un tractament de xoc que en poc temps elimina tota mena d'agents contaminants en l'aire, com ara bacteris, virus i fongs. Serveix per a la higiene ambiental i la supressió d'olors.

A la flota d'autobusos de TMB, l'ozó s'aplica mitjançant canons emissors que es col·loquen dins del vehicle. La desinfecció es fa amb les portes tancades i l'aire condicionat en marxa, per afavorir la recirculació del gas per tot l'habitacle. Uns 11 minuts són suficients per tractar un articulat de 18 metres.

La desinfecció amb ozó s'ha afegit a les tasques nocturnes de neteja de la flota, que inclou diàriament l'aspiració i recollida de brossa de l'interior, de manera simultània amb el proveïment de carburant.

Darrera modificació
dijous, abril 9, 2020 - 11:21
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/video-aixi-es-fa-neteja-desinfeccio-autobusos-amb-canons-dozo