14.03.2020
Autor
Premsa TMB

Suspès el servei continuat de metro de la pròxima matinada

Subtítol

Avui els últims trens sortiran de les estacions d'origen a les 12 de la nit i la xarxa tornarà a obrir les portes a les 5 de la matinada de diumenge

En coherència amb la recomanació general d'alentir l'activitat i reduir la vida social per frenar l'expansió del coronavirus, excepcionalment aquesta nit no es prestarà el servei continuat de la xarxa de metro com cada dissabte. La mesura ha estat adoptada per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) en coordinació amb l'Autoritat del Transport Metropolità.

Per tant, aquest cap de setmana la xarxa de metro farà una pausa entre el dissabte i el diumenge. Els últims trens sortiran de les estacions d'origen de cada línia a les 12 de la nit i després no hi haurà circulació fins que la xarxa torni a obrir, a les 5 del matí de diumenge.

Recordem que el Govern de la Generalitat ha decretat el tancament de bars, cafeteries, restaurants i altres establiments de restauració, grans zones comercials, gimnasos, locals d'oci i en general els establiments que no siguin serveis bàsics o que no estiguin destinats a l'alimentació, en el marc de les mesures per contenir el contagi de Covid-19.

Per al transport públic, la indicació és de no utilitzar-lo si no és indispensable, sobretot les persones de més de 65 anys i de grups sensibles, i de complir les mesures que estan adoptant els operadors per protegir la salut dels usuaris i dels treballadors.

Atenció per interfonia, telefònica o telemàtica

En aquest sentit, a més del tancament de punts d'atenció presencial, la suspensió de la venda de bitllets a bord dels autobusos i l'habilitació de la segona porta per pujar-hi, avui s'està aplicant a la xarxa de metro la suspensió de l'atenció al client per part del personal de les estacions, que només intervindrà en situacions d'urgència. L'atenció es continuarà fent a través de la interfonia de les andanes i vestíbuls, el telèfon 900 701 149 (de dilluns a diumenge, de 8.00 a 21.00 h) i el Twitter (laborables de 7.00 a 20.00 h.).

TMB està adoptant aquestes mesures en línia amb el que marquen les autoritats competents i en el marc del Procicat, el pla mestre de protecció civil davant l'emergència sanitària. L'empresa també ha decidit la suspensió de visites, la prohibició de viatges i desplaçaments professionals, cancel·lar reunions, afavorir el teletreball i reforçar les mesures higièniques de vehicles i instal·lacions.

Així, es desinfecten diàriament amb aigua, detergent i lleixiu o altres desinfectants els espais d’ús col·lectiu i especialment, tots aquells elements susceptibles de ser tocats amb les mans. De forma general, es tracta totes les superfícies d’ús públic o compartit (seients, passamans, baranes, taules etc.) i tots els dispositius d’accionament (manetes i tiradors de portes, polsadors, botoneres i similars.

Darrera modificació
19.09.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/suspes-servei-continuat-de-metro-de-proxima-matinada