Autor
Redacció

TMB difon consells de salut per prevenir el contagi de Covid-19

Els canals de comunicació adreçats als usuaris col·laboren en la tasca de contenció de la malaltia, d’acord amb les directrius de les autoritats sanitàries.

TMB ha començat a difondre pels seus canals de comunicació les recomanacions bàsiques per prevenir el contagi del coronavirus que causa la malaltia Covid-19. Es tracta de normes generals per evitar la transmissió de malalties per via respiratòria com ara rentar-se les mans sovint, fer servir mocadors de paper d’un sol ús, evitar compartir estris i objectes personals sense netejar-los i tapar-se la boca en el moment d’esternudar.

Els missatges s’estan difonent a través de la megafonia i els cartells lluminosos del metro, el sistema de videodifusió MouTV, plafons publicitaris i els perfils de TMB a les xarxes socials. Els continguts estan basats en els del Canal Salut de la Generalitat, on es poden ampliar els coneixements sobre el virus, les vies de contagi, zones afectades, grups de risc, etcètera.

Una de les preguntes que hi queden contestades és la de si convé l’ús de mascaretes. La resposta és que no fa falta als espais públics si no és que ho indica un professional sanitari.

Comitè de coordinació

Internament TMB ha constituït un comitè de coordinació de la Covid-19 que analitza la situació i adopta mesures en coordinació amb les autoritats i els altres operadors. S'ha decidit la restricció de tot tipus de visites als centres de control de metro i de bus, a més dels àmbits tecnològic i de seguretat, la prohibició de viatges i desplaçaments professionals durant les properes dues setmanes a zones de risc, minimitzar les reunions, mantenint sempre les mesures higièniques i de distància de seguretat entre les persones assistents, i reforçar les mesures higièniques de vehicles i instal·lacions.

Els treballadors de Metro i Autobusos han estat informats de les pautes d’higiene a seguir per protegir-se del contagi de la Covid-19 i altres malalties similars.

Darrera modificació
dijous, abril 9, 2020 - 11:45
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/tmb-difon-consells-de-salut-prevenir-contagi-de-covid-19