Autor
Redacció

TMB forma part del grup promotor del Consell de la Dona de la Zona Franca

El futur Consell de la Dona serà un òrgan consultiu, el primer d'aquestes característiques a l'àmbit industrial.

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha iniciat avui el camí per a la constitució del Consell de la Dona. El Consell, que seria el primer en l'àmbit industrial, actuarà com a òrgan consultiu respecte a les polítiques d'igualtat que es desenvolupin al polígon de la Zona Franca, un important pol d'activitat econòmica. Entre les impulsores del projecte hi figura Carmen Macías, directora de Bon Govern de TMB.

La intenció de l'equip impulsor és implicar el màxim nombre de persones de les entitats i empreses de l'entorn que comparteixin la fita d'una igualtat d'oportunitats sense distinció de gènere. De fet, aquest és un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides. En el cas de la Zona Franca hi ha, a més a més, una voluntat de visibilitzar la dona en l'activitat industrial.

El grup de treball que s'ha presentat avui, i que podrà constituir el futur Consell de la Dona, el formen Blanca Sorigué, directora general del CZFB, Montse Pallarés, presidenta de COCEMFE, Íngrid Buera, directora de l'Àrea de Negoci de Mercabarna, Sandra Carbonell, head of Talent Management & Leadership Development a Cellnex Telecom, Silvia Guerra, directora de Control de Qualitat, Seguretat i Medi Ambient de Quimidroga, Gemma Nespral, directora de Recursos Humans de Nissan Ibérica, Mónica Costa, directora de Comunicació de Covestro, Anna Romero, Cap de Servei d'Educació Ambiental a AMB, ​​i Carmen Macías, directora de Bon Govern de TMB.

Les participants en aquesta primera trobada han apuntat la necessitat que s’impulsin estudis per conèixer la realitat laboral de la dona en aquesta àrea, que es faciliti la presència femenina en les professions industrials, i que s'impulsin mesures que afavoreixin la conciliació familiar. També s’ha apuntat la idoneïtat que l’àrea productiva de la Zona Franca augmenti els seus espais de col·laboració i socialització per afavorir la construcció d’una xarxa col·laborativa més forta.

Imatge
Representants de TMB en l'acte d'avui al Consorci de la Zona Franca / Foto: TMB

Representants de TMB en l'acte d'avui al Consorci de la Zona Franca / Foto: TMB

Darrera modificació
dimecres, febrer 26, 2020 - 11:10
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/tmb-forma-part-grup-promotor-consell-de-dona-de-zona-franca